Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητά ο Λεβέντης από τον Τσίπρα

«Έχετε χρέος πριν υπογράψετε την οποιαδήποτε αξιολόγηση ή συμφωνία να ενημερώσετε τους πολιτικούς αρχηγούς» επισημαίνει

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μία ημέρα μετά τηδιατύπωση του ίδιου αιτήματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος και τον παρέπεμψε στον κ. Τσίπρα).
«Έχετε χρέος πριν υπογράψετε την οποιαδήποτε αξιολόγηση ή συμφωνία να ενημερώσετε τους πολιτικούς αρχηγούς» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.
Αναφέρει επίσης πως εάν δεν το πράξει, θα είναι εκτεθειμένος ενώπιον του λαού και της ιστορίας.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Βασίλη Λεβέντη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Στις 4 Απριλίου, απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, με την οποία του ζητούσα την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την προεδρία Του.
Στην επιστολή μου αυτή, εξηγώ για ποιους λόγους ζήτησα κάτι τέτοιο. Ο κ Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην απάντησή Του, με παρέπεμψε σε Εσάς γιατί θεωρεί πως το αίτημά μου μόνον Εσείς είστε θεσμικά και πολιτικά αρμόδιος να το ικανοποιήσετε.
Ενθυμείστε κ. Τσίπρα, ότι στην τελευταία σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησα επίμονα πλην του προσφυγικού, να συζητηθεί και το ζήτημα της οικονομίας της χώρας ενόψει της επικείμενης αξιολόγησης την οποία υποθέτω ότι και Εσείς, θεωρείτε κρίσιμη προϋπόθεση για την παραμονή μας στο Ευρώ και για την επίτευξη σχέσεων συνεργασίας με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Θεωρώ κ. Πρόεδρε, ότι οι σχέσεις μας με την Ευρώπη και το ΔΝΤ διαταράχθησαν ανεπανόρθωτα από την υποκλοπή των συνομιλιών των ξένων αποστολών και τώρα κινδυνεύει η χώρα να αντιμετωπίσει σκληρότερα μέτρα και ένα κλίμα δυσπιστίας στις σχέσεις της με τους δανειστές.
��τη σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών αρνηθήκατε όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί την ικανοποίηση της πρότασής μου αυτής και βαδίζετε προς μία συμφωνία και οδηγείτε εσείς ως Πρωθυπουργός τη χώρα σε δεσμεύσεις που σίγουρα θα αποτελούν μεγαλύτερο αλυσοδέσιμο για τον ταλαιπωρημένο από εξαετίας από τα μνημόνια ελληνικό λαό.
Θεωρώ, ότι έχετε χρέος πριν υπογράψετε την οποιαδήποτε αξιολόγηση ή συμφωνία να ενημερώσετε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς με νέα σύνοδο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εάν δεν το πράξετε, θα είστε εκτεθειμένος ενώπιον του λαού και της ιστορίας.
ΥΣ. Σας επισυνάπτω, αντίγραφα της επιστολής προς ��ον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και της απάντησής Του προς εμένα.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων»
Βασίλειος Λεβέντης».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top