Διαμαρτυρία των ευρωβουλευτών της ΝΔ στον Σουλτς για την προβολή της ταινίας “The Macedonian”

Προβλήθηκε σε χώρους της Ευρωβουλής η προπαγανδιστική ταινία των Σκοπίων

Διαμαρτυρία των ευρωβουλευτών της ΝΔ στον Σουλτς για την προβολή της ταινίας “The Macedonian”
Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για την προβολή ταινίας στους χώρους της Ευρωβουλής, με θέμα τις «μη αναγνωρισμένες μειονότητες» στην Ελλάδα και τίτλο «The Macedonian».
Ο Μ. Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι ευρωβουλευτές Μ. Σπυράκη, Ε. Βόζεμπεργκ, Γ. Κύρτσος και Θ. Ζαγοράκης αναφέρουν ότι «η ταινία αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προκλητικών ενεργειών των Σκοπίων έναντι της Ελλάδος καθώς κάνει λόγο για ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και έρχεται να αμφισβητήσει τη γνήσια και αυταπόδεικτη ελληνικότητα της περιοχής».
Επισημαίνουν ακόμα ότι «η ένταξη μίας χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια προϋπο��έτει Σεβασμό των Αρχών και των Αξιών της Ευρώπης. Όχι, ένταση ψευτοπροπαγάνδας».
Όπως προσθέτουν, τα Σκόπια, δυστυχώς, συνεχίζουν να καλλιεργούν αλυτρωτικές βλέψεις για την Ελληνική Μακεδονία και καπηλεύονται την Ελληνική Ιστορία, οικειοποιούμενοι Έλληνες Μακεδόνες Βασιλείς, τον Φίλιππο και τον Μεγάλο Αλέξανδρο, αν και γνωρίζουν ότι εμφανίστηκαν στην περιοχή 9 αιώνες αργότερα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top