Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα μας απαλλάξουν από τους ανίκανους λαϊκιστές που διαλύουν την Ελλάδα»

Άμεση η απάντηση του Μαξίμου

Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα μας απαλλάξουν από τους ανίκανους λαϊκιστές που διαλύουν την Ελλάδα»
​«Εκλογές τώρα» ζήτησε και από την Λάρισα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σχολιάζοντας δε τις σημερινές αποκαλύψεις των Wikileaks τόνισε, μεταξύ άλλων με έμφαση: «Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο».
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε: «Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα - Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ. Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι εξάλλου γνωστές σε όλους. Δεν θα πρέπει όμως να λυθούν σε βάρος της χώρας μας. Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης. Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα. Άλλωστε ήταν η κυβέρνηση του που δια του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το ΔΝΤ».
Και συνέχισε με έμφαση: «Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσί��ρα-Βαρουφάκη - Καμμένουμ το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και το λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες. Και κάτι τελευταίο: Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών. Κανείς δεν ξέρει το πως και γιατί υπεκλάπη η συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».
Η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία ασφυκτιούν, υπογράμμισε ο κ Μητσοτάκης. «Και εδώ από τη Λάρισα επαναλαμβάνω αυτό που είπα στον κ. Τσίπρα πριν λίγες ημέρες στη Βουλή: Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε. Ο λαός μας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Εκείνος! Με εκλογές. Με εκλογές αλήθειας όμως κι όχι παραμυθιών. Κάθε εκλογές έχουν κόστος. Αλλά σήμερα το κόστος παραμονής στην εξουσία αυτής της ανίκανης κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής της. Εκλογές λοιπόν. Εκλογές που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας. Που θα μας απαλλάξουν από τους ανίκανους λαϊκιστές που διαλύουν την Ελλάδα κάθε μέρα που περνά. Που θα ξαναδώσουν πίσω στις Ελληνίδες και στους Έλληνες τη χαμένη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Απάντηση Μαξίμου για την ομιλία Μητσοτάκη

Άμεση ήταν η απάντηση του Μαξίμου, το οποίο σχολίασε: "Ο κ. Μητσοτάκης άργησε μερικές ώρες να αντιδράσει αλλά τελικά κατέληξε να πάρει τη γνωστή και αναμενόμενη θέση: την σθεναρή υποστήριξη του ΔΝΤ ενάντια στη χώρα του. Επί της ουσίας των σημερινών αποκαλύψεων φυσικά, απόλυτη σιωπή.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις για τις οποίες χαίρεται, προέρχονται από τους ίδιους που έδειχναν σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top