Η απάντηση του ΔΝΤ στην Ελλάδα για τις διαρροές στο Wikileaks

«Δεν σχολιάζουμε υποτιθέμενες αναφορές σε εσωτερικές συζητήσεις» - Τι απάντησε στο μέιλ του ανταποκριτή του STAR, Δημήτρη Σουλτογιάννη, εκπρόσωπος του Ταμείου

Η απάντηση του ΔΝΤ στην Ελλάδα για τις διαρροές στο Wikileaks

Με μία «ξερή» δήλωση στην οποία αποφεύγει να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για τις διαρροές-βόμβα του Wikileaks, πήρε θέση το ΔΝΤ στο μείζον πολιτικό θέμα που έχει προκύψει από τους διαλόγους Τόμσεν-Βελκουλέσκου.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου Αντρέας Αντριάνο απάντησε στο μέιλ του ανταποκριτή του STAR στις ΗΠΑ, Δημήτρη Σουλτογιάννη, λέγοντας πως το ΔΝΤ δεν σχολιάζει διαρροές ή υποτιθέμενες αναφορές για εσωτερικές συζητήσεις και πρόσθεσε: «Έχουμε καταστήσει σαφές τι πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη λύση στα οικονομικά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αυτή που βάζει την Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη, στηριζόμενη από ένα αξιόπιστο πακέτο μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με μια ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίους εταίρους».

«Οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και στόχοι πρέπει να στηρίζονται σε αξιόπιστους υπολογισμούς. Όπως έχουμε πει, υπάρχει μια σχέση ανταλλαγής ανάμεσα στο τι είναι εφικτό στις μεταρρυθμίσεις και στο μέγεθος της απαραίτητης ελάφρυνσης» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top