Έκτακτο τηλεφώνημα Τσίπρα σε Παυλόπουλο: Τι είπαν για τις διαρροές του Wikileaks

«Έπρεπε εδώ και καιρό ο ESM να είχε αναλάβει την αποστολή του ΔΝΤ» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Έκτακτο τηλεφώνημα Τσίπρα σε Παυλόπουλο: Τι είπαν για τις διαρροές του Wikileaks

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία στην σκιά των διαρροών-βόμβα του Wikileaks είχαν o Αλέξης Τσίπρας και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε με νόημα πως «από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη έχουν διαμορφώσει τον ESM, τη σημερινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να την είχε αναλάβει εδώ και καιρό ο ίδιος ο ESM μέσω δικών του έμπειρων στελεχών».

Όπως επεσήμανε, εκτός από το θέμα του κύρους των Ευρωπαϊκών Θεσμών, «η τεχνογνωσία των στελεχών του ESM θα ήταν σαφώς ανώτερη εκείνης των στελεχών του ΔΝΤ, με βάση την όλη διεθνή προϊστορία του τελευταίου».

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα και πως «θα ζητήσει εξηγήσεις για τις θέσεις του Ταμείου».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να παίξει με τη φωτιά και δε θα αφήσουμε τη χώρα και την Ευρώπη απροστάτευτη. Κάποιοι θέλουν να στήσουν νέα κρίση στην Ελλάδα για να επηρεάσουν το δημοψήφισμα στη Βρετανία και να τραυματίσουν την Ευρώπη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top