Αυτές είναι οι τρεις ημερομηνίες που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας

Αποκαλύψεις Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μ.Ζαχαρέα

Αυτές είναι οι τρεις ημερομηνίες που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας

Αν και όλες οι πλευρές επιθυμούν να κλείσει η αξιολόγηση πριν το Πάσχα, υπάρχουν ακόμη θέματα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, όπως τα "κόκκινα" δάνεια, που δημιουργούν ερωτήματα και προβληματισμό.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ο εκδότης των εφημερίδων "Real News" και "Αγορά", Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε τις πιο κρίσιμες ημερομηνίες που έχει μπροστά της η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως είπε ο σχολιαστής του δελτίου, «η μία ημερομηνία είναι η 12η Απριλίου. Μέχρι τότε η τρόικα θα ήθελε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και πιέζει γι'αυτό. Η δεύτερη ημερομηνία είναι η 15η Απριλίου, τότε πραγματοποιείται η εαρινή σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Εκεί θα συζητηθεί: αν το ΔΝΤ θα παραμείνει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα και το θέμα του ελληνικού χρέους. Η τρίτη ημερομηνία είναι η 22α Απριλίου, όπου θα γίνει το προγραμματισμένο για την Ελλάδα Eurogroup» .

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηνικολάου, μέχρι τις 22 Απριλίου θα πρέπει να έχουν γίνει τρία πράγματα:

-να έχει κατατεθεί στην Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο
-να έχει κατατεθεί στην Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο
-να υπάρχει πολιτική δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα δώσει οριστική λύση στο θέμα των "κόκκινων" δανείων

«Η ελληνική κυβέρνηση πιέζεται να κλείσει το θέμα των "κόκκινων δανείων" χωρίς πλέγμα προστασίας, ούτε καν για την πρώτη κατοικία, παρά μόνο σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα η πρώτη κατοικία ανήκει σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, διαφορετικά και η πρώτη κατοικία θα πηγαίνει στον πλε��στηριασμό και στα funds που φαίνεται ότι είναι έτοιμα να αγοράσουν μεγάλο όγκο "κόκκινων" δανείων» τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top