Η άγρια φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές διώχνουν από τη χώρα τους μικρομεσαίους

Σε απόγνωση όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες

H "άγρια" φορολογία και οι ασφαλιστικές ρυθμίσεις που έρχονται διώχνουν από την χώρα τον έναν μετά τον άλλο τους μικρομεσαίους. Σε μια εποχή που η ρευστότητα είναι στο μηδέν, το εισόδημα "ροκανίζεται" από μια σειρά φόρων και εισφορών. Και έρχονται κι άλλοι ...
Στο ρεπορτάζ του Star, ιδιοκτήτης ενός συνοικιακού κρεοπωλείου, στην Αγία Βαρβάρα, ο κ. Λευτερης Θεοδωρου βλέπει τις εισπράξεις να μειώνονται και τα έξοδα να αυξάνονται. Δηλώνει ότι οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν και δεν μπορεί πλέον να παλέψει για την επιβίωση.
Μια νέα δικηγόρος, η κ. Τάνια Καφούρου, δηλώνει ότι προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και να κρατήσει τη δουλειά της έστω και με την βοήθεια συναδέλφων της, τη στιγμή που άλλοι δικηγόροι βλέπουν το εξωτερικό.
Σύμφωνα με το ΕΒΕΑ "οι ασφαλιστικές εισφορές στη χώρα μας φτάνουν το 24,4% όταν στη Κύπρο είναι μόλις 7,8%,στη Βουλγαρία 18,5%, στα Σκόπια και 15% στην Αλβανία" .
Ακόμη, 7 στις 10 Επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους σήμερα. Όπως σημειώνει επίσης το ΕΒΕΑ, ο φόρος που επιβάλλεται σήμερα στις επιχειρήσεις είναι 29% στη χώρα μας,12,5% στην Κύπρο, 10% σε Βουλγαρία και Σκόπια και 15% στην Αλβανία.
"Μην ρωτάτε μετά ποιος διώχνει τους ελεύθερους επαγγελματίες από την Ελλάδα" δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος.
"Προσέξτε τώρα, οι φορολ��γικές επιβαρύνσεις στην Ελλάδα αγγίζουν το 52% των εσόδων μιας επιχείρησης όταν στην Κύπρο είναι μόλις 24,4%,27 % στη Βουλγαρία, 13% στα Σκόπια και 36,5% στην Αλβανία" προσθέτει.
"Λουκέτα και ανεργία πλέον" είναι το σχόλιο του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top