Θέλει να..δει τα "Παλλόμενα Πέη" o Μπαλτάς - Στηρίζει τον Φαμπρ παρά τις αντιδράσεις!

ΧΑΜΟΣ με το Φεστιβάλ Αθηνών

​Λάδι στην φωτιά που έχει ανάψει η απόφαση του νέου διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, να αφιερώσει όλο το πρόγραμμα στο Βέλγιο, ρίχνει ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, αποθεώνοντας τον Φλαμανδό εικαστικό.

Σε ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στην σκληρή κριτική που δέχθηκε από ΝΔ και Ποτάμι, ο κ.Μπαλτάς βλέπει «πολιτική ταύτιση» Μητσοτάκη-Θεοδω��άκη, αφήνοντας αιχμές για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργο Λούκο.

Ο υπουργός υποστηρίζει ότι ο Γιαν Φαμπρ είναι «καλλιτεχνική προσωπικότητα διαμετρήματος», τονίζοντας μάλιστα πως η αμοιβή του θα είναι κατώτερη αμοιβή που έχει λάβει ποτέ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις για τον «αφελληνισμό» Φεστιβάλ, ο κ. Μπαλτάς παραπέμπει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του "Ελληνικού Φεστιβάλ "Α.Ε.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά:

Εντύπωση προκαλεί η πολιτική ταύτιση που διαφαίνεται πίσω από τη συγχρονισμένη επίθεση που εξαπέλυσαν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

«Με έκπληξη, αλλά κυρίως με λύπη» ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακαλύπτει «την κατάργηση της παρουσίας των Ελλήνων δημιουργών» και «τον αφελληνισμό ενός κατεξοχήν εθνικού, πνευματικού, αλλά και τουριστικού προϊόντος».

Ο «αφελληνισμός» συνίσταται στην ανάθεση της καλλιτεχνικής ευθύνης του Ελληνικού Φεστιβάλ σε μία καλλιτεχνική προσωπικ��τητα του διαμετρήματος του Γιαν Φαμπρ και στο πρόγραμμα που αυτός πρότεινε, μια πολιτιστική μεταρρύθμιση που εμπεριέχει και μια ουσιαστική παιδαγωγική διαδικασία.

Θα παραμείνει έκπληκτος, αλλά με χαρά αυτή τη φορά, όταν πληροφορηθεί και τα ελληνικά δρώμενα του Φεστιβάλ. Τον παραπέμπουμε στη σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ του «Ελληνικού Φεστιβάλ» Α.Ε.

Τον δε διεθνή προσανατολισμό του Φεστιβάλ υποσχέθηκε να διευρύνει ο κ. Γιαν Φαμπρ και μέσα από ένα συστηματικό πρόγραμμα που εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της θητείας του και πρόκειται να συνδέσει στενότερα την ούτως ή άλλως πολύ σημαντική ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή με την Ευρώπη και τον κόσμο.

Μετά τον κ.Μητσοτάκη, ο κ.Σταύρος Θεοδωράκης λυπήθηκε –και αυτός- «αφάνταστα με την αναιτιολόγητη αποπομπή του Γιώργου Λούκου». Δηλαδή ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ θα επιθυμούσε να διατηρούνται στις θέσεις τους διευθυντές δημοσίων οργανισμών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος;

Τέλος, να πληροφορήσουμε τον κ. Θεοδωράκη ότι η αμοιβή του κ. Φαμπρ είναι η κατώτερη αμοιβή που έχει λάβει ποτέ Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ και θα αναρτηθεί στη Διαύγεια από τον αρμόδιο φορέα, όπως και όλες οι αμοιβές των καλλιτεχνικών συντελεστών, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ έως τώρα.

Δείτε επίσης:

«Θύελλα» για τον διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών με τα πέη που χορεύουν!

Μετά τα πέη «πάλλεται» και το Twitter από ξεκαρδιστικά σχόλια-Δείτε σπαρταριστά tweets

Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει ξεσηκώσει ''θύελλα" αντιδράσεων με τα «παλλόμενα πέη»

Έξαλλοι οι ηθοποιοί με τον διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών-ΦΩΤΟ από την διαμαρτυρία τους

Μετά τα πέη που χορεύουν και ιπτάμενες γάτες από τον Φαμπρ- ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top