Δεν είναι πρωταπριλιάτικο: Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ και για την.. πρωταπριλιά!

Τι απάντησε η κυβέρνηση και πώς τίμησαν οι πολιτικοί το έθιμο

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο: Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ και για την..  πρωταπριλιά!
Και η… πρωταπριλιά έγινε αφορμή για διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης και τη ΝΔ!
Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της (και με τα social media να έχουν κατακλυσθεί από ειρωνικά σχόλια εις βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα) αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή της στα «10 ψέματα του πρωθυπουργού», προκαλώντας την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.
«Δικαιολογείται λόγω ημέρας» σχολίασαν κυβερνητικές πηγ��ς για την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας περί Πρωταπριλιάς και επισήμαναν αιχμηρά ότι στη συζήτησή της με την οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει χιούμορ, δεν περιλαμβάνει τις λέξεις «διαπλοκή», «Siemens», «τιμολόγια», «εκβιαστές», «λίστες» και «Παπασταύρου». Τότε χάνει το χιούμορ της, μαζί με την ψυχραιμία της, αναφέρουν οι ίδιες πηγές τονίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τα αστεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για πολλές ακόμη Πρωταπριλιές».
Οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ακόμα ότι «το ποιον εμπιστεύεται ο λαός και από ποιον θεωρεί ότι έχει εξαπατηθεί, το έδειξε ξεκάθαρα στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου» και πρόσθεσαν ότι «η Νέα Δημοκρατία που μέχρι τότε πίεζε την κυβέρνηση να αποδεχτεί μια συμφωνία πολύ χειρότερη από αυτήν που σήμερα υλοποιείται, βγήκε σήμερα να παραστήσει τον ανέξοδο υπερασπιστή των λαϊκών στρωμάτων».
Η ανταπάντηση της ΝΔ
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τα σχόλια κυβερνητικών πηγών για την πρωταπριλιά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Δεν ανταπαντάμε στους κύκλους του Μαξίμου, για να μην τους στεναχωρήσουμε ανήμερα της γιορτής τους!».
Η πρωταπριλιά των άλλων πολιτικών
Ανήμερα Πρωταπριλιάς "ανέβηκε" η επίσημη σελίδα του του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook, με διαφορά προφανή ψέματα, όπως «στα σκαριά η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ», αν και εκτιμάται ότι δεν είναι μόνο χιούμορ, αλλά και μήνυμα σε Γιώργο Παπανδρέου και άλλους από το ΠΑΣΟΚ που «καλοβλέπουν» τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στα πρωταπριλιάτικα χρόνια πολλά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης, αναφέρει για τον τον Α. Τσίπρα στο twitter:
“Ας ευχηθούμε χρόνια πολλά στον Πρωθυπουργό μας @atsipras για την προσωπική του σημερινή εορτή...» παραθέτοντας παλαιότερο tweet του σημερινού πρωθυπουργού:
«Η σύνταξη είναι το επόμενο που θα θυσιάσουν μόλις η τρόικα προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος #mesoprothesmo».
Πρωταπριλιάτικη ανάρτηση έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας, με το σκίτσο του Αρκά στο οποίο αναφέρεται ότι «ο πρωθυπουργός θα πρωτοτυπήσει, η πρωταπριλιά θα είναι η μοναδική μέρα που δεν θα πει ψέματα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top