Κάτια Μακρή: Άφαντο το κράτος στο θέμα των προσφύγων

Ζοφερή η εικόνα από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

Για ένα κράτος που είναι άφαντο στο θέμα των προσφύγων τόσο στην Ειδομένη όσο και στο λιμάνι του Πειραιά έκανε λόγο η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί κ. Βίτσας και Δρίτσας είχαν επισκεφθεί το λιμάνι του Πειραιά στις 6 Μαρτίου και είχαν πει ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα είχε αποσυμφορηθεί ο Πειραιάς. Πέρασαν 3 εβδομάδες και οι πρόσφυγες από 3.500, σήμερα είναι 5.750» είπε η κα Μακρή.

Όπως τόνισε, άνθρωποι που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά της περιέγραψαν την εξής εικόνα:

Πρώτον, ενώ μειώνονται οι ροές από τα νησιά στον Πειραιά, αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που είναι στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό σημαίνει ότι φεύγουν από άλλα κέντρα και γυρνάνε στο λιμάνι.

Δεύτερον, οικογένειες προσφύγων συνυπάρχουν με οικονομικούς μετανά��τες. «Κανείς δεν έχει κάνει αυτόν τον απλό διαχωρισμό, σαν να έχουν τις ίδιες ανάγκες ολόκληρες οικογένειες με ανθρώπους που συνήθως είναι μόνοι τους» είπε η κα Μακρή.

Τρίτον, τη μία μέρα το φαγητό περισσεύει και πετιέται, την άλλη μέρα λείπει και μένουν εκατοντάδες άνθρωποι χωρίς να φάνε ακόμη και δύο μέρες καθώς δεν υπάρχει καμία οργάνωση ή εποπτεία.

Παράλληλα, η κα Μακρή σημείωσε πως «υπάρχουν πολλοί στο λιμάνι του Πειραιά που την ώρα που πάνε να μπούνε στα λεωφορεία τους λένε "μη φεύγετε, εδώ είναι η δύναμή σας, άμα διασκορπιστείτε και δεν μείνετε ενωμένοι, δεν θα μπορέσετε να περάσετε ποτέ τα σύνορα”. Άλλοι λένε ότι είναι αυτοί είναι ανένταχτοι αριστεροί, άλλοι ότι είναι αλληλέγγυοι». «Δεν υπάρχει πουθενά η πολιτεία, το οργανωμένο κράτος» πρόσθεσε.

Τέλος, η κα Μακρή έκανε λόγο για αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ «αλλά από κάποιους που λένε στον Αλέξη Τσίπρα “μην κάνεις τίποτα” και όχι “βάλε τάξη στο χάος”»!

Όπως τόνισε, σε κείμενο της περίφημης «ομάδας των 53», την εσωκομματική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζουν ότι “είναι κατάπτυστη η συμφωνία με την Ευρώπη”, “δεν μπορούμε να έχουμε κέντρα κράτησης”, “πρέπει να τους αφήσουμε να επιλέξουν που θέλουν να πάνε” κλπ. Το κείμενο το υπογράφουν η κα Χριστοδουλοπούλου αλλά και ο κ. Δρίτσας, που είναι κορυφαίος υπουργός.

«Άρα μάλλον δεν είναι ότι δεν μπορούν αλλά δεν θέλουν» κατέληξε η κα Μακρή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top