Κατέθεσε την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής η ΝΔ

Διαβάστε αναλυτικά για ποια ζητήματα ζητά τη διερεύνησή τους από τη Βουλή

Κατέθεσε την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής η ΝΔ
​H ΝΔ κατέθεσε σήμερα το απόγευμα στον Πρόεδρο της Βουλής,όπως είχε προαναγγείλει, την πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση των αιτιών του κλεισίματος των τραπεζών, της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών, της υπογραφής του 3ου Μνημονίου και της ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Η ΝΔ ζητά η Εξεταστική Επιτροπή να διερευνήσει την ύπαρξη «σχεδίου» εξόδου της χώρας από το ευρώ, έκδοσης παραλλήλου νομίσματος, «κουρέματος» των ομολόγων που διακρατούσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και εισβολής στο Νομισματοκοπείο. Επίσης, να διερευνήσει αν το «σχέδιο» αυτό, που δήλωσαν ότι προετοίμαζαν Υπουργοί της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται ή αν ενεργούσαν άνευ εντολής του.
Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή, εάν υπήρχαν προπαρασκευαστικές ενέργειες ή και αρχή εκτέλεσης των σχεδίων αυτών. Τέλος, αν η Κυβέρνηση γνώριζε ότι θα προέκυπτε «κλείσιμο» των τραπεζών και με τις ενέργειες ή παραλείψεις της επ��φερε τη συνέπεια αυτή, δηλαδή την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, την υπογραφή του 3ου Μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, την οποία υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας: Πρόταση_σύστασης_εξεταστικής_επιτροπής_30_03_16.docΠρόταση_σύστασης_εξεταστικής_επιτροπής_30_03_16.doc
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top