Μαξίμου: Ξεκάθαρη η υπεροχή του Τσίπρα στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή

Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για επικοινωνιακά τρικ

Μαξίμου: Ξεκάθαρη η υπεροχή του Τσίπρα στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή

Για ξεκάθαρη προγραμματική, ιδεολογική και πολιτική υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Οι πηγές του Μαξίμου κάνουν λόγο για απουσία προγραμματικών και πολιτικών θέσεων από τον κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «κατέφυγε σε επικοινωνιακά τρικ, με αποτέλεσμα να καταφανεί ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δυσχερή πολιτική και ιδεολογική θέση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης σε μειονεκτική θέση έναντι του Αλέξη Τσίπρα».

Οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε να αδυνατεί να προχωρήσει στην απεμπλοκή της ΝΔ από το «ακροδεξιό σύστημα Σαμαρά», «να καλύπτει πλήρως τη νομοθετική χειραγώγηση που επεδίωξε η κυβέρνηση Σαμαρά στον χώρο της Δικαιοσύνης» αλλά και «να καλύπτει το κύκλωμα των εκβιαστών που εμφανίζεται να έχει σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να τελεί υπό την ομηρεία του συστήματος διαπλοκής» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν πως «το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές αποτελεί επιδίωξη των συμφερόντων διαπλοκής που φοβάται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Τέλος, οι πηγές του Μαξίμου σημειώνουν πως ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές αλλά δεν παρουσίασε καμία πρόταση για κρίσιμα ζητήματα όπως για την οικονομία, την προσφυγική κρίση και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Πάντως, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο μιλούν για επικράτηση Μητσοτάκη και μάλιστα κερνούσαν για τη «νίκη» σοκολατάκια στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top