Φάμελλος: «Οι πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δημιουργούν καθυστέρηση στη χώρα»

«Ο πολίτης δε νιώθει το αίσθημα του δικαίου και της ισονομίας»

​«Η χθεσινή συζήτηση ήταν στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της χώρας για το θέμα της Δικαιοσύνης. Θα έπρεπε να μπορέσει να βρει τα πολιτικά χαρακτηριστικά του προβλήματος για να τα διορθώσει και να τα λύσει. Αλλιώς δεν έχει νόημα, γιατί δεν είναι ντετέκτιβ ο πρωθυπουργός, ούτε νομικός δικηγόρος, ούτε δημοσιογράφος για να αποκαλύψει ένα όνομα ή ένα συγκεκριμένο σκάνδαλο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

Όπως είπε «οι πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και οι οικονομικές, δημιουργούν καθυστέρηση στη χώρα, όχι μόνο γιατί καθυστερούν υπερβολικά το ρυθμό απονομής δικαιοσύνης, αλλά γιατί δεν νιώθει ο επιχειρηματίας, ο πολίτης, αλλά και οι κοινωνικοί φορείς το αίσθημα Δικαίου και την ισονομία για να λειτουργήσουμε στην κοινωνία».

Συνεχίζοντας μάλιστα ο κ. Φάμελλος τόνισε πως «το πρώτο που για μας είναι σημαντικό ήταν ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αλλά και οι οικονομικές, δημιουργούν καθυστέρηση στη χώρα, όχι μόνο γιατί καθυστερούν τον ρυθμό απονομής Δικαιοσύνης, αλλά και γιατί δεν νιώθει ο πολίτης, ο επιχειρηματίας και οι κοινωνικοί φορείς το αίσθημα δικαίου και την ισονομία για να λειτουργήσουν μέσα στην κοινωνία».

«Τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα; Γι’ αυτά τα ζητήματα ήτα�� τέσσερις οι πρωτοβουλίες οι χθεσινές. Η πρώτη ήταν το θέμα της αναγγελίας συνταγματικής αναθεώρησης για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Το δεύτερο ήταν η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και η πολιτική αμνήστευσης των διοικήσεων των τραπεζών που έδωσαν τα δάνεια. Το τρίτο ήταν η εντολή που δόθηκε εμμέσως διά της ομιλίας του πρωθυπουργού στην επιστημονική υπηρεσία της Βουλής να μας φέρει ποιες είναι οι καθυστερήσεις στην παραπομπή φακέλων πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη. Το τέταρτο ήταν η αναγγελία μεικτής επιτροπής για την επαναδιαπραγμάτευση και το άνοιγμα του θέματος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top