Πώς θα διεξαχθεί η «μητέρα των μαχών» σήμερα στη Βουλή

Ποιος ανοίγει και κλείνει τη συνεδρίαση

Πώς θα διεξαχθεί  η «μητέρα των μαχών» σήμερα στη Βουλή
Στις 7 μ.μ. αρχίζει σήμερα στη Βουλή η πολυαναμενόμενη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη, η οποία χαρακτηρίζεται ήδη σαν «μητέρα των μαχών», για να περιγράψει την «πολεμοχαρή» διάθεση με την οποία προσέρχονται σε αυτήν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματι��ής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.
H συζήτηση αρχίζει με την αγόρευση τoυ πρωθυπουργού, μετά την oπoία ακολουθούν oι αγορεύσεις των προέδρων των Koινoβoυλευτικών Ομάδων, καθώς και ενός ή δύο υπoυργών και ολοκληρώνεται, χωρίς να διεξαχθεί ψηφοφορία, σε μία συνεδρίαση.
Η διάρκεια της αγόρευσης του πρωθυπουργού κανονικά είναι 25 λεπτά, αλλά πρσαυξάνεται κατά 5 λεπτά και ανέρχεται στα 30 συνολικά στη σημερινή συζήτηση, επειδή την προκάλεσε ο ίδιος. Ο χρόνος αγόρευσης του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των προέδρων των άλλων Κοινοβουλευτικών Ομάδων ορίζεται στα 20 λεπτά και των Υπουργών στα 10 λεπτά.
Δικαίωμα δευτερολογίας έχουν για 15 λεπτά της ώρας ο Πρωθυπουργός και για 10 λεπτά της ώρας οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και οι Υπουργοί. Ο χρόνος ομιλίας όμως Υπουργού που παρεμβαίνει στο στάδιο των κύριων αγορεύσεων ή των δευτερολογιών πριν ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις ή οι δευτερολογίες των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, περιορίζεται στο ήμισυ του χρόνου που δικαιούται.
Ο Πρωθυπουργός μπορεί να τριτολογήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και να κλείσει ο ίδιος την συζήτηση (όπως αναμένεται να πράξει και όπως συμβαίνει πάντα) για 5 λεπτά της ώρας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top