Κυβερνητικές πηγές: Ως τις 15 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Δηλώσεις μετά από συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής

Κυβερνητικές πηγές: Ως τις 15 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

​Την πεποίθηση ότι «θα έχουμε κλείσει τη διαπραγμάτευση έως τις 15 Απριλίου γιατί μετά έχουμε την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ», εξέφρασε υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ( ΚΥΣΟΙΠ) το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως είπε το ίδιο στέλεχος, οι δανειστές έχουν δεχθεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα 3% του ΑΕΠ, όπως προτείνει η Κομισιόν και όχι 4,5% του ΑΕΠ που ήταν η θέση του ΔΝΤ. Ωστόσο, ο ίδιος άνθρωπος παραδέχτηκε ότι ... υπάρχει δυσκολία στα φορολογικά μέτρα που θα πρέπει να φτάσουν το 1,8 δισ. ευρώ.

Ακόμη, δήλωσε ότι «αν κλείσει το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό, ουσιαστικά θα έχει κλείσει η αξιολόγηση», αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι θα βρεθεί συμβιβαστική λύση στα υπόλοιπα μεγάλα θέματα, όπως είναι αυτό των «κόκκινων» δανείων.

Στο ερώτημα «αν τον ανησυχούν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είπε ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος δεν επείγει», το ίδιο στέλεχος εξέφρασε τον προβληματισμό του, αλλά υποστήριξε ότι θα πρέπει να προχωρήσει (σσ η κουβέντα για το χρέος), γιατί το επιδιώκει το ΔΝΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top