Επιμένει ο Μάρδας ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις από Σύρους πρόσφυγες

Τι έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook

Επιμένει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις, ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις από Σύρους πρόσφυγες, όπως υποστήριξε σε χθεσινές δηλώσεις του.

Σε ανάρτησή του στo facebook o κ. Μάρδας έγραψε :

"Για όσους υποστηρίζουν ότι "δεν ξέρουμε τι λέμε" (Λοβέρδος κ.ά) για το προσφυγικό και την επενδυτική δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτό.

-Σημειώνουμε αρχικά ότι οι Σύροι πρόσφυγες-επενδυτές στην Αίγυπτο επένδυσαν 400-500 εκ δολάρια από το 2011.
-Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν συσταθεί στην Τουρκία περίπου 4.000 νέες επιχειρήσεις από Σύρους πρόσφυγες, οι 614 από αυτές μόνο στην επαρχία Γκαζιαντέπ στα νοτιοανατολικά. Σημειώνεται ότι το 2011 υπήρχαν στο Γκαζιαντέπ μόλις 11 συριακές επιχειρήσεις. Το 2014 οι συριακές επιχειρήσεις ήταν 222, το 2015 ήταν 471 και σήμερα είναι πλέον πάνω από 600.
Στην Κωνσταντινούπολη υπήρχαν ήδη από το 2014 σχεδόν 600 συριακές επιχειρήσεις και στη Μερσίνη πάνω από 200. Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλάμε για νόμιμες εταιρείες που αποδίδουν φόρους στο κράτος και απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενου��, κυρίως Τούρκους.
Η τουρκική νομοθεσία άλλωστε επιβάλλει το 90% του προσωπικού σε κάθε ξένη επιχείρηση να είναι Τούρκοι πολίτες. Τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί στις εν λόγω περίπου 4.000 συριακές εταιρείες υπολογίζονταν σε 220 εκατ. δολ. το 2015".
Διαβάστε ακόμη:
Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top