«Αδειάζει» τον Μάρδα και ο Βίτσας: Δεν βλέπω κάποιον επενδυτή ανάμεσα στους πρόσφυγες

«Πρέπει να πείσουμε τους πρόσφυγες να φύγουν από την Ειδομένη»

«Αδειάζει» τον Μάρδα και ο Βίτσας: Δεν βλέπω κάποιον επενδυτή ανάμεσα στους πρόσφυγες

Ακόμη και εκ των έσω δέχεται «άδειασμα» για τις δηλώσεις του περί προσφύγων-επενδυτών ο Δημήτρης Μάρδας.

Ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως ο ίδιος δεν βλέπει κάποιον επενδυτή ανάμεσα στους πρόσφυγες.

«Ήταν στα πλαίσια μιας γενικής τοποθέτησης. Δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες. Η μια περίπτωση δεν δημιουργεί τον κανόνα. Εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια περίπτωση μεταξύ των προσφύγων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο ίδιος, τόνισε πως έχουν μειωθεί τις τελευταίες μέρες οι ροές από την Τουρκία και πως αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό αλλά υπογράμμισε πως «πρέπει να περιμένουμε και λίγο καιρό να δούμε εάν θα έχουμε δραματική μείωση των ροών όπως προβλέπει η συμφωνία».

Ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι στην Ειδομένη έχει γίνει «καταγραφή και πιστοποίηση των περισσότερων ΜΚΟ» και πρόσθεσε πως «ξεφυτρώνουν κάποιες που αυτή τη στιγμή όχι μόνο προσπαθούμε να τις ελέγξουμε αλλά να πάρουμε και επιπλέον μέτρα», όπως της απαγόρευσης εισόδου σε οργανωμένους χώρους.

Τέλος, σημείωσε ότι κλιμάκιο με διερμηνείς προσπαθεί να πείσει τους πρόσφυγες στην Ειδομένη ότι πρέπει να φύγουν από την περιοχή και να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top