Για «συμφωνία σε όλα τα σημεία της διαπραγμάτευσης» κάνει λόγο ο Φλαμπουράρης

«Αδιέξοδη η στάση του ΔΝΤ»

Για «συμφωνία σε όλα τα σημεία της διαπραγμάτευσης» κάνει λόγο ο Φλαμπουράρης

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο (που είπε πως το ΔΝΤ πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του), και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην εφημερίδα «Εποχή», χαρακτήρισε «αδιέξοδη ή τακτική απεγκλωβισμού του, τη στάση του ΔΝΤ όταν από τη μια ζητά από τα κράτη- μέλη κούρεμα του χρέους και από την άλλη νέα υφεσιακά μέτρα».

Ωστόσο, εκφράζει την πίστη πως θα «υπάρξει συμφωνία σε όλα τα σημεία με το κουαρτέτο ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και ακολούθως η επανεκκίνηση της οικονομίας».

Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με την επιστροφή παράνομα αποκτηθέντων χρημάτων, ο υπουργός επισημαίνει ότι στόχος «δεν είναι να ακουστούν βαρύγδουπα ονόματα αλλά να μπει φραγμός σε αυτό τον κατήφορο». Σημειώνει ότι όλα αυτά μπήκαν στον δρόμο τους και χαρακτηρίζει την προσπάθεια σύνδεσης της διαπλοκής με κυβερνητικά στελέχη ως «απέλπιδες προσπάθειες όσων δημιούργησαν το χρέος των 300 δισ. και κοσμούν τις λίστες».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της διαπλοκής το οποίο έρχεται στη Βουλή προς συζήτηση την Τρίτη, είπε πως «η συζήτηση για τη διαπλοκή την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή θα είναι η αρχή για την αντιμετώπιση της διαπλοκής και του λαθρεμπορίου», επισημαίνοντας πως οι υπουργοί θα καταθέσουν σειρά μέτρων, αλλά και πρόνοιες για επιστροφή χρημάτων, ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή η οποία ανέρχεται στα 7 δισ. ετησίως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top