Τα αλλάζει όλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλει να καθιερώσει όριο ηλικίας στα ψηφοδέλτια

Φέρνει τα πάνω-κάτω κάνοντας ριζικές τομές στο χώρο της Κεντροδεξιάς

Τα αλλάζει όλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλει να καθιερώσει όριο ηλικίας στα ψηφοδέλτια

​Για να τ΄άλλαξει όλα ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προωθώντας σημαντικές τομές στο χώρο της Κεντροδεξιάς, με απώτερο σκοπό, ο κόσμος να εμπιστευτεί ξανά το ανανεωμένο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως διαβάζουμε στα «Παραπολιτικά», στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκκη, δεν έκρυψε πως οι αλλαγές που θα έρθουν (και) μέσα από το Συνέδριο, θα είναι ουσιαστικές, πραγματικές και όχι επιφανειακές, ενώ θα αγγίζουν όχι μόνο την κομματική δομή, αλλά και συνολικά το πολιτικό προφίλ της παράταξης.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ:

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζεται να κάνει ριζικό makeover σε επίπεδο ψηφοδελτίων, και σκέφτεται να υπάρξουν στο Συνέδριο αλλαγές που θα περιορίζουν την σχεδόν «ισόβια» παρουσία στελεχών, πολιτευτών κτλ σε όργανα και θέσεις, ή να τεθεί κάποιο ανώτατο όριο ηλικίας πολιτευτών, ως προς την σύνθεση των ψηφοδελτίων.

Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι προς συζήτηση και το μόνο σίγουρο είναι πως ο Πρόεδρος της ΝΔ σκοπεύει να «σπάσει» αυγά, ώστε να πετύχει μια βασική αντιστοίχιση «όσων η κοινωνία ζητά με όσα το κόμμα θα της προ��φέρει σαν επιλογές», τονίζει ο στενός του συνεργάτης.

Έτσι δένει και η ειλημμένη απόφαση για περιορισμό των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, ενώ κερδίζει έδαφος η άποψη για πλήρη κατάργηση των ex officio μελών. Όλοι με σταυρό και πολύ λιγότεροι, σημαίνει πως η Π.Ε θα αλλάξει όχι απλώς ρόλο αλλά και σύνθεση, καθώς για παράδειγμα οι βουλευτές δεν θα μετέχουν αυτοδίκαια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top