Τσίπρας: «Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της»

«Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος» αναφέρει στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου

​«Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και εκφράζει την αισιοδοξία του ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα θα εορτασθούν «σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης» τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει συγκεκριμένα στο μήνυμά του:
«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε καρπός του ευρωπαϊκού και του ελληνικού Διαφωτισμού και φορέας των σύγχρονων αξιών για ελευθερία με κοινωνική δικαιοσύνη. Ως τέτοιος, ο Ελληνικός Αγώνας για την Ανεξαρτησία ενέπνευσε ένα διεθνές κύμα θαυμασμού, αλληλεγγύης και ενεργούς υποστήριξης, το Φιλελληνισμό.
Σήμερα, η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός βρίσκονται, ξανά, στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των οικουμενικών αξιών του ανθρωπισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης και, μάλιστα, μέσα σε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.
Στον αγώνα αυτόν, ο λαός μας αποδεικνύει ότι έχει αντοχές, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια και πίστη στις δυνάμεις του. Σύντομα η δύσκολη αυτή περίοδος φτάνει στο τέλος της. Η επόμενη σελίδα της ιστορίας μας ανήκει σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα τραύματα της οικονομικής κρίσης και την επιτροπεία των δανειστών, πρότυπο δημοκρατίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού για ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε αυτήν την Ελλάδα, σε πέντε χρόνια από σήμερα, θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top