Μετά την Eurozone έρχεται η... EUROSAFETY; Ανήσυχος πολύ ο Γιούνκερ

Συνέντευξη τύπου με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μ.Βαλς

​«Η Ευρώπη εκτός από την Ενεργειακή, την Τελωνειακή και την Οικονομική Ένωση χρειάζεται και μια Ένωση Ασφάλειας».Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον γάλλο πρωθυπουργό, Μανουέλ Βαλς, λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Παραμένουμε ανήσυχοι, αλλά με επιθυμία να αντισταθούμε σε αυτήν την πρόκληση», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

ΓΑΛΛΙΑ: Φτιάξτε μητρώο επιβατών πτήσεων ΤΩΡΑ

Από την πλευρά του, ο Βαλς κάλεσε ξανά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει τη δημιουργία μητρώου επιβατών πτήσεων (το λεγόμενο PNR), σημειώνοντας ότι το σύστημα που έχει προταθεί θα βοηθήσει στη σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας. Ζήτησε, επίσης, να υπάρξει τεράστια επένδυση στα συστήματα ασφαλείας.

«Οι χθεσινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες ήταν... επιθέσεις κατά της πεμπτουσίας της Ευρώπης, των αξιών και των ιδεών που τη διέπουν. Οι τρομοκράτες κρύβονται μέσα στις κοινωνίες μας και από κει ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον μας. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε», ανέφερε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Βαλς, προτεραιότητα είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών-μελών.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να βελτιώσουμε την συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και να εγγυηθούμε την ασφάλεια στους λαούς μας», τόνισε ο Βαλς, προσθέτοντας πως στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ιδιαίτερη σημασία παίρνουν η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, η καταπολέμηση της εμπορίας όπλων, το PNR και η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως το πακέτο μέτρων που έχει προτείνει η Επιτροπή για την ασφάλεια και περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το συντομότερο.

Εν τω μεταξύ, αύριο Πέμπτη συνεδριάζουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των 28 κρατών - μελών της ΕΕ.

Δεν αποκλείεται πάντως μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ για μια "Ένωση Ασφάλειας", μετά την Eurozone να δούμε να δημιουργείται η Eurosafety!

Δείτε επίσης:

Η απόλυτη ανατροπή: ΝΕΚΡΟΣ ο τρίτος ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ των Βρυξελλών- Τον αναζητούσαν οι Αρχές

Το ΙSIS ΑΠΕΙΛΕΙ πάλι τη Δύση: "Έρχονται πικρές και σκοτεινές μέρες"

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top