Γεννηματά:Ο Παπανδρέου δικαιούται μια 2η ευκαιρία–Ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων

«Να κάνουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μαζί όμως και με τη ΝΔ»

Γεννηματά:Ο Παπανδρέου δικαιούται μια 2η ευκαιρία–Ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων

​Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή του Star, «στον ενικό» και στον Νίκο Χατζηνικολάου έδωσε το βράδυ της Δευτέρας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κυρία Φώφη Γεννηματά.

«Ο Τσίπρας πήγε στην Σύνοδο Κορυφής με την πλάτη στον τοίχο»

Μιλώντας για το προσφυγικό, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην Σύνοδο Κορυφής με την πλάτη στον τοίχο», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως έκανε «μεγάλο λάθος που δεν ολοκλήρωσε την αξιολόγηση», καθώς όπως τόνισε, «αξιολόγηση και προσφυγικό συνδέονται».

Η ίδια χαρακτήρισε πάντως «θετικό» το γεγονός, ότι υπήρξε συμφωνία, αν και όπως εκτίμησε, «θα είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτή να υλοποιηθεί».

«Είναι ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη η εικόνα της Ειδομένης»

Η Φώφη Γεννηματά δεν έκρυψε την ανησυχία της, λέγοντας πως «ε��ναι ντροπή η εικόνα της Ειδομένης για την Ελλάδα και την Ευρώπη», ενώ μιλώντας για τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, είπε χαρακτηριστικά πως «δεν... θεωρώ τον Μουζάλα απόλυτα πετυχημένο υπουργό».

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί σε ταξικό εμφύλιο»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ανησυχία της γενικότερα για την πορεία της χώρας και της ελληνικής οικονομίας, λέγοντας πως «η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει κάθετί παραγωγικό και στον κόσμο υπάρχει αίσθηση ματαιότητας».

«Το δείγμα αρχίζει να γίνεται εκρηκτικό», πρόσθεσε η ίδια, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «με την πολιτική της οδηγεί σε ταξικό εμφύλιο», επισημαίνοντας ότι «το περασμένο καλοκαίρι το κόμμα της στήριξε την Ελλάδα και όχι την κυβέρνηση».
«ΝΑΙ σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, αλλά μαζί με τη ΝΔ»
Επανέλαβε την επιθυμία της για σχηματισμό «εθνικής κυβέρνησης», με το επιχείρημα πως «μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μπορεί να βελτιώσει το μνημόνιο, μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και να πετύχει παραμετρικές αλλαγές στο θέμα του χρέους για να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
«Μια κυβέρνηση πρέπει να έχει δύναμη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό… Αυτό χρειάζεται η χώρα, αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς» πρόσθεσε, τονίζοντας πως στην κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θα πρέπει να συμμετέχει και το... δεύτερο κόμμα της βουλής, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία.

Στο ερώτημα «γιατί από την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει "όχι" σε εθνική κυβέρνηση, δεν συνεργάζεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ», η κυρία Γεννηματά απάντησε «γιατί .... κανείς δεν πρέπει να μείνει εκτός ευθυνών, γιατί αν μείνει εκτός (σσ η ΝΔ)ο λαϊκισμός θα συνεχιστεί».

Κληθείσα να απαντήσει «τι θα κάνει εάν την καλέσει ο Τσίπρας», η Φώφη Γεννηματά επέμεινε στην άποψη πως «κανένας μόνος του δεν μπορεί, μόνο όλοι μαζί μπορούμε». «Αυτό θα του απαντήσω», πρόσθεσε.

«Ο Τσίπρας εξυπηρετεί τα συμφέροντα Γερμανίας –Γαλλίας»

Στην συνέχεια, αναφερόμενη στις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους ηγέτες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει το "μακρύ χέρι" των Ευρωπαίων στην χώρα μας. Τελευταία, ο κύριος Τσίπρας ακούει καλά λόγια από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, γιατί προφανώς αυτά που κάνει... εξυπηρετούν τα συμφέροντα Γερμανίας και Γαλλίας».

Για την σχέση Τσίπρα-Ολάντ, υποστήριξε ότι δεν είναι «πολιτικό φλέρτ», τονίζοντας πάντως πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά».


«Να γίνει εξεταστική για το πώς φτάσαμε ως εδώ»

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει «από το 2000 έως σήμερα πώς φτάσαμε ως εδώ».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί την πολιτική του ώριμου φρούτου»

Η Φώφη Γεννηματά άφησε αιχμές και για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε, πως ακολουθεί την «τακτική του ώριμου φρούτου- όπως το 2012, όταν η ΝΔ οδήγησε την χώρα σε εκλογές». «Στην ιστορία των μνημονίων "χτίστηκαν" καριέρες», πρόσθεσε.

Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ έχει ανανεωθεί και δουλεύει για την Ελλάδα του αύριο, ενώ αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις, είπε πως το κόμμα της «έχει σταθερή ανοδική τάση».

«Έχω καλεί επικοινωνία με τον Θεοδωράκη-Ο Λεβέντης δεν σέβεται τους συνομιλητές του»

Η ίδια χαρακτήρισε «αντιφατική» την στάση του Βασίλη Λεβέντη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «δεν σέβεται τους συνομιλητές του», ενώ αντιθέτως παραδέχτηκε ότι με τον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρο Θεοδωράκη έχει καλή επικοινωνία.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία»

Μιλώντας για την συνάντηση που ζήτησε με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Σταύρο Θεοδωράκη και για τις αντιδράσεις κάποιων στο κάλεσμα του πρώην πρωθυπουργού, που όπως λένε «διέσπασε το ΠΑΣΟΚ», η κυρία Γεννηματά εξήγησε ότι «δεν μιλάμε για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά για συμπόρευση και συμπαράταξη». «Ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία. Εγώ επιλέγω να χτίζω γέφυρες και να πολλαπλασιάζω τις δυνάμεις», τόνισε.

«Δεν πάσχω από τη νόσο της πρωθυπουργίτιδας»

«Η κοινωνία θα επιλέξει ποιος θα είναι ο επικεφαλής της δημοκρατικής παράταξης» πρόσθεσε και διευκρίνισε πως «θα είναι παρών και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος δίνει μάχη για την δημοκρατική παράταξη».

Η ίδια πάντως τόνισε ότι «δεν πάσχω από τη νόσο της πρωθυπουργίτιδας».

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top