Τσίπρας: Δεν θα είναι εύκολη η εφαρμογή της συμφωνίας – Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της – Μπαίνουμε σε καινούργια σελίδα στο προσφυγικό

Τσίπρας: Δεν θα είναι εύκολη η εφαρμογή της συμφωνίας – Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα

«Είναι πράγματι ένα θετικό βήμα αυτό που έγινε αλλά έχουμε μπροστά μας ανηφόρα διότι η εφαρμογή της συμφωνίας δεν θα είναι εύκολη υπόθεση» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Δημήτρη Αβραμόπουλο στη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν ξεκινήσει η μεταξύ τους συνάντηση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι αποφύγαμε τα πολύ χειρότερα «διότι αν δεν υπήρχε συμφωνία με την Τουρκία θα ήμασταν αντιμέτωποι ένα ντόμινο τετελεσμένων μονομερών ενεργειών και άρα είναι σημαντικό που έρχεται σε πρώτο πλάνο μία ευρωπαϊκή λύση».

«Πρέπει να δούμε αμέσως την εφαρμογή και τα επόμενα βήματα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας ότι με το που επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ζήτησε τη δημιουργία ειδικού κυβερνητικού οργάνου.

Ο ίδιος, συνεχίζοντας, είπε πως υπάρχουν δύο ακόμη προϋποθέσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας: η μείωση των ροών στα νησιά «για μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας» και η άμεση άφιξη της βοήθειας σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Θα πρέπει θα κινηθούμε πάρα πολύ γρήγορα και συντονισμένα, Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε παρά τις δυσκολίες» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, από την πλευρά του, σημείωσε πως η συμφωνία είναι σε θετική κατεύθυνση και υπογράμμισε πως «είναι η στιγμή που όλα τα μέρη πρέπει να δείξουν τη βούλησή τους για να ανταποκριθούν».

«Από την ώρα που θα αρχίσει να εφαρμόζεται όλα θα μπουν σε έναν δρόμο» είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας σε μια δύσκολη στιγμή, είναι στιγμή να προχωρήσουμε μπροστά».

«Η Ελλάδα δέχεται μεγάλη πίεση αλλά θέλω να πιστεύω ότι μπαίνουμε σε καινούργια σελίδα στη διαχείριση αυτού του ζητήματος που έχει και μεγάλες ανθρωπιστικές διαστάσεις» κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top