Η απάντηση του Θεοδωράκη στην πρόταση Γεννηματά-Παπανδρέου για συνεργασία

Τι αντιπροτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού - Πρώτη ανάρτηση: 20/03/2016, 23:45

​Χωρίς να αρνείται την ανάγκη να συνεργαστούν τα κόμματα του Κέντρου και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεν συμφωνεί με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για «πολυκομματικό, ομόσπονδο φορέα» ή για «συνάντηση όλων των αρχηγών του προοδευτικού χώρου γύρω από ένα τραπέζι», όπως προτίθεται να ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αντιπροτείνει να «συγκροτηθεί ένα Κοινοβούλιο του Κέντρου, όπου θα αντιπροσωπεύονται όλες οι προοδευτικές δυνάμεις. Παλιές και νέες. Προοδευτικοί πολίτες, φιλελεύθεροι, μεταρρυθμιστές, οικολόγοι, ριζοσπάστες. Η επιτροπή πρωτοβουλίας να μην είναι επιτροπή κομμάτων, να είναι Επιτροπή Πολιτών. Ανοιχτά μυαλά - από κόμματα, κινήσεις, πρωτοβουλίες- που θα συνεννοηθούν και εντός διμήνου θα συγκαλέσουν το Κοινοβούλιο του Κέντρου, το Κοινοβούλιο της Αναγέννησης. Κάθε βήμα πρέπει να προετοιμάζει το επόμενο. Ο δρόμος θα μας δείξει μέχρι πού μπορούμε να πάμε», υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Τονίζει επίσης ότι «το να ορίσουν από την αρχή τα Κόμματα πώς θα καταλήξει αυτή η πορεία -παραβλέποντας τη συγκυρία, τη δυναμική των εξελίξεων και τις συνθήκες ζωής στη χώρα- είναι ένα ά��μα στο κενό. Η κοινωνία δεν θα ακολουθήσει».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top