Στις 2 Απριλίου επιστρέφουν οι θεσμοί με στόχο να κλείσει (επιτέλους) η αξιολόγηση

Κατρούγκαλος: Έκλεισε ότι δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις

Στις 2 Απριλίου επιστρέφουν οι θεσμοί  με στόχο να κλείσει (επιτέλους)  η αξιολόγηση
Στις 2 Απριλίου θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των θεσμών που αναχωρούν σήμερα για τις πατρίδες τους, λόγω του Πάσχα των καθολικών, ενώ ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στις 4 του μηνός.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών, για το ασφαλιστικό, οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο θα συνεχιστούν, μέχρι την Πέμπτη.
Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών έως τις 11 Απριλίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο Euro Working Group (EWG).
Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι τα θέματα τα οποία έχουν κλείσει, είναι η διατήρηση της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ και η μη μείωση των κύριων συντάξεων.
Διευκρίνισε πάντως ότι σημαντική απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει στα ποσοστά αναπλήρωσης.
«Στο βαθμό που πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για 1% του ΑΕΠ το 2016 και οι προβολές μας δείχνουν επιπλέον 0,5% του ΑΕΠ, μέχρι το 2018, το πόσο αναδιανεμητικό θα είναι το σύστημα, είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε και δεν υπάρχει τέτοιου είδους δέσμευση που να απορρέει από τη συμφωνία» δήλωσε για το ίδιο θέμα. Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι ανοιχτό είναι και το θέμα της αύξησης των εισφορών.
Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε επίσης ότι το ΔΝ�� έχει τις μεγαλύτερες ενστάσεις και πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το πώς θα υπολογιστεί η προσωπική διαφορά ήταν σε τεχνικό επίπεδο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top