Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

Τι αναφέρουν ανακοινώσεις του Ποταμιού και του ΚΚΕ

Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

​Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά, λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «πρόκληση» την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ενώ το Ποτάμι κάνει λόγο για «λόγια του αέρα με τον δολοφόνο εκτός φυλακής».

«Η αποφυλάκιση του δολοφόνου, στελέχους της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Ρουπακιά, έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας», αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Για την εξέλιξη αυτή, που οφείλεται στην καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται ακόμη στην αρχή της, σοβαρές ευθύνες έχουν, τόσο η προηγούμενη, όσο και η σημερινή κυβέρνηση, που ολιγώρησαν στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την έγκαιρη και γρήγορη διεξαγωγή της. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι όροι για τη γρήγορη και απρόσκοπτη συνέχιση της δίκης, με τη μεταφορά της σε κατάλληλη αίθουσα και άλλα αναγκαία μέτρα. Ο λαός και η νεολαία να επαγρυπνούν και να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής».

Το Ποτάμι από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα από σήμερα, επί κυβέρνησης της αριστεράς, θα κυκλοφορεί και πάλι ανάμεσά μας. Το Ποτάμι έγκαιρα είχε επισημάνει αυτή την εξέλιξη, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην εξέλιξη της δίκης οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Αλλά τίποτα δεν έγινε. Πρόκειται για κραυγαλέα απόδειξη των τεράστιων προβλημάτων του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με λόγια του αέρα. Με αυτά πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση και η ηγεσία της Δικαιοσύνης και όχι με τις μηνύσεις εναντίον εκείνων που ασκούν κριτική ή με παρεμβάσεις ακόμη και στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top