Σύνοδος Κορυφής: Η Κύπρος απειλεί με βέτο αν η Τουρκία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Αυστηρά μηνύματα Αναστασιάδη πριν την κρίσιμη συνάντηση για το προσφυγικό

Σύνοδος Κορυφής: Η Κύπρος απειλεί με βέτο αν η Τουρκία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της

​Μπορεί ο Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να εκτίμησε πως παρά τα εμπόδια, υπάρχουν εναλλακτικές για να υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία, ωστόσο τα μηνύματα που έστειλε προς την γειτονική χώρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας λίγα λεπτά πριν την Σύνοδο Κορυφής ήταν πολύ πιο σκληρά και αποφασιστικά.

«Η Κύπρος δεν πρόκειται να προσφέρει συναίνεση στο άνοιγμα νέων ενταξιακών κεφαλαίων, εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί με το Πρωτόκολλο της Άγκυρας».Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εισερχόμενος στο χώρο που θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

«Αν η Τουρκία εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Άγκυρας και το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά χωρίς αυτό, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαι βέβαιος, ότι οι εταίροι μας θα βρουν μια... εναλλακτική λύση», πρόσθεσε ο κ.Αναστασιάδης, εκφράζοντας την ελπίδα μέχρι αύριο να υπάρξει μια συμφωνία.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε ότι η Κύπρος δεν... πρόκειται να αλλάξει την στάση της, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στις Βρυξέλλες, Θάνο Αθανα��ίου.

Μιλώντας μάλιστα στο euronews, o κ.Αναστασιάδης τόνισε ότι «η Κύπρος θα ασκήσει το βέτο, εφόσον η Τουρκία δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή».

Η Τουρκία, τόνισε ο κ.Αναστασιάδης, θα πρέπει να ανοίξει τους λιμένες τους αερολιμένες, (στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα) και να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Κύπρο, κάτι το οποίο αντίθετα δεν πράττει.

Δείτε επίσης:

Το star.gr στις Βρυξέλλες: Δηλώσεις ΗΓΕΤΩΝ πριν τη μεγάλη ΜΑΧΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top