Η επιτάχυνση της εφαρμογής της συμφωνίας με την Τουρκία στη συνάντηση Τσίπρα-Τουσκ

Υπό συζήτηση και οι ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης για το προσφυγικό και ο τρόπος υποστήριξής της

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής της ΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταχύτητα εφαρμογής της υπό διαμόρφωση συμφωνίας με την Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης. Πηγές του Συμβουλίου αναφέρουν επίσης ότι έμφαση δίνεται στην επιτάχυνση της εφαρμογή της συμφωνίας, ώστε να μην δημιουργηθούν συνθήκες για αύξηση των ροών προς στην Ελλάδα, στο διάστημα που θα μεσολαβήσει από τη συμφωνία μέχρι την ημερομηνία εφαρμογής της.
Η ελληνική πλευρά επισημαίνει πάντως ότι χρειάζεται επαρκής χρόνος για την πρακτική εφαρμογή της συμφωνίας, καθώς και υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ασύλου, τόσο τεχνική όσο και σε επίπεδο προσωπικού. Οι ίδιες πηγές από το Συμβούλιο σημείωσαν πως κατά τ�� διμερή συνάντηση Τουσκ-Τσίπρα θα τεθούν επί τάπητος οι ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης και οι τρόποι υποστήριξής της.
Διαβάστε ακόμη:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top