Αναστασιάδης: Υπάρχουν εμπόδια, αλλά ελπίζω σε συμβιβασμό

Προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Αναστασιάδης: Υπάρχουν εμπόδια, αλλά ελπίζω σε συμβιβασμό

​O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εκτίμησε πως παρά τα εμπόδια, υπάρχουν εναλλακτικές για να υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία.

«Yπάρχουν εμπόδια, αλλά ελπίζω ότι στη διάρκεια των συζητήσεων που θα γίνουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπάρξει συμβιβασμός. Φυσικά, η Κύπρος δεν είναι το εμπόδιο. Σε ό,τι αφορά εμάς, από την αρχή θέσαμε την προϋπόθεση ότι κάθε υποψήφια χώρα πρέπει να υλοποιήσει τις δικές της υποχρεώσεις. Και είναι φανερό ότι δυστυχώς, ως τώρα, η Τουρκία δεν έχει υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο. Συνεπώς, πιστεύω ότι ίσως να υπάρξουν εναλλακτικές, οι οποίες να μας δώσουν διέξοδο» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου "ποιες μπορεί να είναι αυτές οι εναλλακτικές", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Θα πρέπει να περιμένετε ως αύριο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύει στις Βρυξέλλες τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, υποστήριξε ότι «η Κύπρος δεν δέχεται πιέσεις, ούτε βολιδοσκοπείται ως προς τη στάση της στο θέμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας».

«Το όποιο θέμα αφορά τα ενταξιακά κεφάλαια και το...τι θα γίνει τελικά, δεν εξαρτάται από την Κυπριακή Δημοκρατία, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από την Τουρκία», είπε ο Κύπριος εκπρόσωπος.

Δείτε επίσης:

Ξεκινά η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής – Αισιοδοξία για συμφωνία στην τριμερή Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι Τούρκοι καθησυχάζουν την Ευρώπη: «Δε θα ζητήσουμε κάτι άλλο»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top