Ο Τουσκ συνδέει το Κυπριακό με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Ο Τουσκ συνδέει το Κυπριακό με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό

​Την σύνδεση της επίλυσης του Κυπριακού με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας συνδέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στην επίσημη επιστολή πρόσκλησης των Ευρωπαίων ηγετών στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου επισημαίνει ότι είχε εκτεταμένες συναντήσεις για την προετοιμασία της Συνόδου στην Λευκωσία και την Άγκυρα και λέει χαρακτηριστικά «έχω την πεποίθηση ότι οφείλουμε να βρούμε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουμε την επανενεργοποίηση των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας, πέραν του μεταναστευτικού, ώστε η διαδικασία να γίνει μια ευκαιρία για την υποστήρ��ξη των συνομιλιών επίλυσης του Κυπριακού».

«Μόνο αν αυτό καταστεί δυνατό, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το ζήτημα», σημειώνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

Ο πρόεδρος Τουσκ, έκανε ακόμη λόγο για το πως θα δοθούν τα επιπλέον χρήματα στην Τουρκία για την υποστήριξη των προσφύγων, αναφέρθηκε στα ζητήματα που πρέπει να λυθούν σε σχέση με την μετεγκατάσταση και την επανεισδοχή μεταναστών "με σεβασμό στο δίκαιο της ΕΕ" και την ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου, οι συζητήσεις θα λάβουν χώρα σε δείπνο εργασίας, παρουσία του Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά και σε ένα πρόγευμα εργασίας την Παρασκευή, όπου και θα υιοθετηθεί η τελική ανακοίνωση.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για την Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στο BINTEO του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top