Νέες ΑΙΧΜΕΣ των Σκοπίων για την στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό

Δείτε τι είπε ο Νίκολα Ποπόσκι στον Τάσο Τέλλογλου

Νέες ΑΙΧΜΕΣ των Σκοπίων για την στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό

​Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ποπόσκι, ο οποίος κατηγόρησε μέσω twitter την Ελλάδα για «μαζική και οργανωμένη» προσπάθεια ενθάρρυνσης προσφύγων και μεταναστών να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, μίλησε αποκλειστικά στο Star και στον Τάσο Τέλλογλου.

Σε συνέντευξη του στα πλαίσια της έρευνας για την εκπομπή του κ.Τέλλογλου, ο κ.Ποπόσκι αναφέρθηκε στην στάση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας απέναντι στο προσφυγικό και στο κλείσιμο των συνόρων.

«Για εμάς θα ήταν ευκολότερο να τους αφήσουμε όλους να περάσουν, επειδή αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να πάνε από μια χώρα σε μια άλλη. Πιστεύουμε ακόμα, ότι το κλείσιμο των συνόρων και το να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει σωστό σύστημα καταγραφής των προσφύγων θα είναι καλύτερο και για την Ελλάδα»,είπε ο κ.Ποπόσκι.

Εκτός όμως από το πρόβλημα της ελλιπούς καταγραφής των προσφύγων, ο κ.Ποπόσκι τόνισε ότι χρειάζονται... αυξημένα μέτρα φύλαξης και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

«Τα σύνορα δεν γίνεται να ελεγχθούν μόνο από τη μια πλευρά. Μπορώ να πω ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών έχει βελτιωθεί, αλλά υπήρξαν περιπτώσεις που φανερά η ελληνική πλευρά έκανε ενέργειες, ώστε να αυξήσει την πίεση στην πλευρά μας»,πρόσθεσε ο ίδιος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

Σκόπια εναντίον Ελλάδας – Μας κατηγορούν για την «απόδραση» των προσφύγων από την Ειδομένη

Μέχρι και ΠΟΛΕΜΟ στα Βαλκάνια βλέπει ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων λόγω προσφυγικού

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top