Μουζάλας:«Υπάρχει χάος»- Κόπηκε στον αέρα η εκπομπή! -Τι ανέφερε για τους Τούρκους στα νησιά

"Δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ευρώπη τέτοιο προσφυγικό κύμα..." εξήγησε

Μουζάλας:«Υπάρχει χάος»- Κόπηκε στον αέρα η εκπομπή! -Τι ανέφερε για τους Τούρκους στα νησιά
​«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα χάος, το οποίο πρέπει να μορφοποιήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μουζάλας, εξηγώντας ότι δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ευρώπη τέτοιο προσφυγικό κύμα και λίγο μετά… ήρθε το «χάος»! Προφανώς από τεχνικής φύσης πρόβλημα, κόπηκε στον αέρα η εκπομπή!
Σε μια επεισοδιακή συνέντευξη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής μίλησε για την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, την Frontex και γενικά για το ζήτημα του προσφυγικού.
Όπως έγινε γνωστό, το πρωτόκολλο που υπογράφηκε την περασμένη Τρίτη στη Σμύρνη, προβλέπει τηνπαρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά για την επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών.
Ο Γιάννης Μουζάλας διευκρίνισε στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα» ότι αντιστοίχως θα υπάρχουν και Έλληνες στα τουρκικά παράλια, εξηγώντας «Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί πως για παράδειγμα δεν θα επιστρέψουμε στην Τουρκία τρεις Γεωργιανούς που μπορεί να μπήκαν στην Ελλάδα από την Αλβανία. Είναι μία διεθνής μέθοδος, μία τεχνική μέθοδος».
«Μακάρι να έρθουν, διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρόν στην καταμέτρηση μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex» συνέχισε ο Γιάννης Μουζάλας.
Σε ερώτηση σχετικά με τον αν θα μπορούσε να αναλάβει αυτό τον έλεγχο η Frontex, ο κ. Μουζάλας απάντησε αρνητικά, ενώ σχετικά με την ανθρωπιστικής φύσης βοήθεια που θα παρέχει η Ελλάδα στους πρόσφυγες όσο βρίσκονται στη χώρα, ο κ. Μουζάλας τόνισε πως θα πρόκειται για «φαγητό, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στοιχειώδεις ανάγκες»
Για το «χάος» μιλούσε ο κ.Μουζάλας όταν ξαφνικά κόπηκε η εκπομπή και ακολούθησε διαφημιστικό διάλειμμα. Το τι συνέβη δεν το μάθαμε, γιατί η εκπομπή δεν συνεχίστηκε.. αλλά στη θέση της ξεκίνησε πρόγραμμα για το talent show X Factor!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top