Κουτσούμπας: Με κλειστά σύνορα θα γίνει πραγματικότητα ο εγκλωβισμός προσφύγων

«Επικίνδυνη εξέλιξη με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης» χαρακτήρισε τις τελευταίες συμφωνίες

«Με σύνορα κλειστά και με τις ροές να συνεχίζονται, ο μαζικός εγκλωβισμός θα είναι μια πραγματικότητα, κάτι που, όπως ξέρετε, εμείς το λέγαμε από την πρώτη στιγμή» ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3.
Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι ο μαζικός εγκλωβισμός συνοδεύεται από καταστολή και παραβίαση του διεθνούς προσφυγικού Δικαίου και από την Ελλάδα και προέβλεψε ότι «οι ροές θα συνεχιστούν, δεν θα τηρηθεί η συμφωνία της περασμένης Τρίτης».
Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί επανεισδοχή προσφύγων και θα συνεχίσει να υπονομεύει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενώ, ταυτόχρονα, όλα τα ζητήματα θα είναι ανοιχτά, αφού η κύρια αιτία των προσφυγικών ροών δεν θα σταματήσει. «Ούτε οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις θα εκλείψουν ούτε οι ανταγωνισμοί και οι μεγάλες αντιθέσεις ισχυρών δυνάμεων στην περιοχή θα σταματήσουν» τόνισε.
Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ακόμα ότι παρά τα όσα υποστηρίζ��ι ο πρωθυπουργός, οι τελευταίες συμφωνίες συνιστούν επικίνδυνη εξέλιξη με την λύση να βρίσκεται «σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση», δηλαδή στην αλλαγή των ειλημμένων αποφάσεων και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης.
Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ τάχθηκε τέλος υπέρ της παρέμβασης της ΕΕ και του ΟΗΕ κατόπιν πίεσης της ελληνικής κυβέρνησης και άλλων που έχουν αυτή την θέση, για απευθείας μεταφορά των προσφύγων με κάθε μέσο για τις χώρες προορισμού τους, με ταυτόχρονη τήρηση ��ου προσφυγικού Δικαίου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top