Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε τώρα… τη Ζαμάν: Εκτροχιάζεται η δημοκρατία στην Τουρκία!

Τι λέει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές μέρες (και να επιστρέψει και ο πρωθυπουργός από τη Σμύρνη) για να θυμηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο της Ζαμάν από την τουρκική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το γεγονός, σημειώνοντας ότι περιστατικά όπως αυτό «εκτροχιάζουν τη δημοκρατία στην Τουρκία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το αίτημα που κατατέθηκε προχθές από τον Τούρκο πρωθυπουργό στην τουρκική Εθνοσυνέλευση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των δύο Συμπροέδρων και τριών βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP). Η κίνηση αυτή γίνεται μόλις λίγες μέρες μετά την ενέργεια της τουρκικής κυβέρνησης να θέσει υπό κρατικό έλεγχο την αντιπολιτευόμενη και πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Ζαμάν και το πρακτορείο ειδήσεων Cihan (Τζιχάν).

Οι πολιτικές διώξεις κατά των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, που κορυφώνονται με την απόπειρα ποινικοποίησης της τρίτης κοινοβουλευτικής δύναμης της χώρας, καθώς και η καταστολή της ελευθερίας του τύπου, εκτροχιάζουν τη δημοκρατία στην Τουρκία. Σε συνδυασμό με τη βίαιη καταστολή στα νοτιοανατολικά, πλήττουν θανάσιμα προσπάθειες- που στηρίζει απόλυτα ο ΣΥΡΙΖΑ- για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και για την ειρηνική διεκδίκηση δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Τουρκία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top