Η Μέρκελ αδειάζει τον Τουσκ:«Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση στο συνολικό πρόβλημα»

«Δεν μπορούμε οι 27 να επαναπαυόμαστε και να αφήνουμε μια χώρα μόνη»

​Σε εντελώς αντίθετη γραμμή από εκείνη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, κινήθηκε την Τετάρτη η καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής της ομιλίας στη Ρηνανία - Παλατινάτο, ασκώντας έντονη κριτική στην πρακτική του κλεισίματος των συνόρων κατά μήκος της Δυτικής Βαλκανικής Οδού.

«Αυτή �� κατάσταση δεν είναι ούτε βιώσιμη, ούτε μπορεί να διαρκέσει πολύ. Προσωπικά πιστεύω ότι η μονομερής απόφαση της Αυστρίας, και στη συνέχεια οι αποφάσεις εν σειρά των άλλων χωρών των Βαλκανίων, είναι βέβαιο ότι μας φέρνει λιγότερους πρόσφυγες, αλλά θέτει από την άλλη πλευρά την Ελλάδα σε πολύ δυσχερή κατάσταση», είπε και πρόσθεσε:

«Εάν δεν καταφέρουμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία με την Τουρκία, τότε η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντέξει το προσφυγικό βάρος για καιρό. Αυτό δεν είναι η λύση στο συνολικό πρόβλημα. Δεν μπορούμε οι 27 χώρες να επαναπαυόμαστε και να αφήνουμε μια χώρα μόνη».

Μάλιστα νωρίτερα σε δηλώσεις της στη Ραδιοφωνία Κεντρικής Γερμανίας, τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση στο προσφυγικό, προς όφελος και των 28 κρατών – μελών, ενώ επεσήμανε πως αναφορικά με την κατανομή των προσφύγων στα κράτη – μέλη της ΕΕ, λόγο δεν έχει μόνο η Τουρκία, αλλά θα πρέπει να έχει και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top