Βγήκε ο Τσακαλώτος και μπήκε ο Κατρούγκαλος στο δωμάτιο με τους Θεσμούς –ΒΙΝΤΕΟ

Ασφαλιστικό και εργασιακά στο επίκεντρο-«Μας ζητούν περισσότερα στοιχεία»είπε ο υπουργός

​Μετά την εισαγωγική συζήτηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι Θεσμοί συνάντησαν το απόγευμα της Τετάρτης τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης του υπουργού με το κουαρτέτο βρέθηκαν το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Εισερχόμενος στο ξενοδοχείο, ο κ.Κατρούγκαλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «οι δανειστές ζητούν περισσότερα στοιχεία».

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κάποιες βελτιώσεις στο ασφαλιστικό των επιστημόνων και των αγροτών, με κάποιες εκπτώσεις που έχει προτείνει. Ωστόσο, αυτές οι βελτιώσεις δημιουργούν μια «τρύπα» περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ και οι δανειστές θέλουν να μάθουν από πού σκοπεύει η κυβέρνηση να την καλύψει (σσ την τρύπα).

Ο κ.Κατρούγκαλος, μετά από σχετικό ερώτημα, απάντησε ότι «στην τηλεδιάσκεψη είπαμε στους δανειστές γι' αυτές τις βελτιώσεις, τις οποίες ούτε αποδέχονται, αλλά ούτε και απορρίπτουν οι εταίροι».

Για τα εργασιακά, ο υπουργός είπε πως το θέμα των ομαδικών απολύσεων είναι πάντα ανοιχτό στο τραπέζι, ωστόσο δεν συνδέονται τα εργασιακά με την πρώτη αξιολόγηση, και άρα μετατίθενται για τον ...Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο κ.Κατρούγκαλος θα έχει ακόμη μια συνάντηση με τους δανειστές και τότε θα μπουν οι βάσεις για το θέμα του ασφαλιστικο��.

ΒΙΝΤΕΟ STAR