Μαξίμου: Ικανοποίηση για το ταξίδι στην Τουρκία-«Σε καλό κλίμα οι συναντήσεις του Τσίπρα»

«Πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός μιλά ανοιχτά για παραβιάσεις και Casus belli»

Μαξίμου: Ικανοποίηση για το ταξίδι στην Τουρκία-«Σε καλό κλίμα οι συναντήσεις του Τσίπρα»

​Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση το ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας.

«Οι συναντήσεις, έγιναν σε θετικό κλίμα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πάνω σε θετική ατζέντα, ώστε να προωθηθεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος, στην βάση κλίματος εμπιστοσύνης», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι «από την πλευρά του Πρωθυπουργού υπήρξε σαφής τοποθέτηση ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις και ανοιχτή κριτική ως προς το ζήτημα αυτό. Υπήρξε επίσης ανοιχτή αναφορά του Πρωθυπουργού στο ζήτημα του Casus belli».

«Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που μιλάει ανοιχτά για τα ζητήματα αυτά μέσα στην Τουρκία. Το ίδιο είχε γίνει άλλωστε και κατά το πρόσφατο ταξίδι στην 'Άγκυρα», σημειώνουν.

Ως προς το πεδίο της στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν ότι «προωθήθηκαν σημαντικά θέματα, όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης και η υπερταχεία Ηγουμενίτσας - Θεσσαλονίκης - Κωνσταντινούπολης. (Σιδηροδρομική Εγνατία) και αποφασίστηκε να ξαναρχίσουν οι απευθείας πτήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα».

Για το Προσφυγικό, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «υπήρξε επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής Ελλάδας - Τουρκίας», και έτσι «καθιερώνεται η ταχεία και άμεση επανεισδοχή των μεταναστών που δεν τυγχάνουν διεθνούς προστασίας, σε τουρκικό έδαφος», γεγονός που όπως λένε, είναι «σημαντικό για την εξουδετέρωση των κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης».

Δείτε επίσης:

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Όταν ο Τσίπρας αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας!

Πέρασαν καλά Τσίπρας-Νταβούτογλου: Τα τραγούδια, οι χοροί και τα κουλούρια στο χέρι

Το αστείο του Νταβούτογλου σε Τσίπρα: Θα κατέβουμε μαζί στις τουρκικές εκλογές το 2019!

Τσίπρας:Υπογράψαμε μνημόνια συνεργασίας με τον Αχμέτ-Μαζί θα αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top