Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Νταβούτογλου- Δεν επαιτούμε χρήματα αλλά δίκαιο καταμερισμό

Μίλησε για την οικονομική βοήθεια των 3δισ. ευρώ μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Συνεχίζει να προκαλεί για το μείζον θέμα της προσφυγικής κρίσης ο Αχμέτ Νταβούντογλου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, ανέφερε ότι η χώρα του δεν επαιτεί για χρηματική βοήθεια, αλλά αυτό που απαιτεί είναι ο δίκαιος καταμερισμός των προσφύγων.

«Πολύ σημαντική βοήθεια τα 3δισ. ευρώ. Λένε κάποιοι πως είμαστε επαίτες χρημάτων. Έχουμε όμως ήδη καταβάλλει 10δισ δολάρια σε αυτή την κρίση και τα χρήματα της ΕΕ θα πάνε επίσης για τους πρόσφυγες. Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα δοθεί γιατί τα 3δισ που αποφασίστηκαν στην αρχή, ήταν σαφές πως ήταν μόνο ένα αρχικό ποσό. Δεν απαιτούμε χρήματα. Πρέπει να βοηθηθούμε για την αντιμετώπιση της κρίσης» τόνισε, ενώ ακόμα πρόσθεσε ότι:

«Ποτέ δεν απαιτήσαμε περισσότερα από αυτά που λάβαμε. Απαιτούμε δίκαιο καταμερισμό για την ανθρωπιστική κρίση. Η Ευρώπη και η Τουρκία δεν ευθύνονται για αυτά. Υπεύθυνοι είναι η ISIS και η Ρωσία. Θα είμαστε το καταφύγιο όλων των θυμάτων του πολέμου, των θυμάτων του ISIS, των βομβαρδισμών της Ρωσίας και του καθεστώτος. Υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα.»

Επίσ��ς ανέφερε τα εξής: «Είμαι ευγνώμων σε Τουσκ και Μέρκελ, αλλά και σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες που βρέθηκαν εδώ, καθώς είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις. Κουβεντιάσαμε για το πώς μπορούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της Συρίας. Μιλήσαμε και με το ΝΑΤΟ για την παρουσία του στα σύνορα ��ας και την προστασία της Τουρκίας, έναντι οποιασδήποτε απειλής. Στις 18 θα τα ξαναπούμε και ελπίζουμε να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους που βάλαμε σήμερα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top