Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το αφιερώνει σε όλες τις γυναίκες πρόσφυγες που αναζητούν ειρήνη

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Σε όλες τις γυναίκες «οι οποίες παλεύουν καθημερινά για να ξεφύγουν από πολέμους και διασχίζουν τα σύνορα ψάχνοντας ειρήνη», αφιέρωσε το μήνυμα του ο Αλέξης Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ένα μικρό απόσπασμα του Ουρουγουανού δημοσιογράφου και συγγραφέα Εντουάρντο Γκαλεάνο.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Η μνήμη είναι αρετή και η διατήρησή της χρέος. Σήμερα θυμόμαστε και γιορτάζουμε τους αγώνες των γυναικών που ξεπηδάνε με πείσμα μέσα από τις ρωγμές της ιστορίας. Από την κατοχύρωση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, τις διεκδικήσεις του φεμινιστικού κινήματος για ίση πρόσβαση στην παιδεία, για ίση αμοιβή και ίσα δικαιώματα στην εργασία, ως τον επανακαθορισμό του ρόλου τους εντός της οικογένειας και της κοινωνικής διάστασης του φύλου.

Την ίδια στιγμή, η σημερινή ημέρα, αλλά και η κάθε μέρα δεν μπορεί παρά να είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις γυναίκες οι οποίες διασχίζουν τα σύνορα ψάχνοντας ειρήνη, παλεύοντας καθημερινά για να ξεφύγουν από πολέμους που γίνονται με όπλα, αλλά και χωρίς αυτά.

Στη γυναίκα πρόσφυγα, τη μάνα πρόσφυγα.

"Εκείνες τις φλογερές γυναίκες που απαιτούσαν τα δικαιώματα που αρνιόταν να τους δώσει η κοινωνία, η οποία όμως απαιτούσε τόσα πολλά από αυτές."

E. Galeano “Γυναίκες”».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top