Ολάντ και Μέρκελ συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα

Με το βλέμμα στη 18η Μαρτίου

Ολάντ και Μέρκελ συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα

​Την ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα και να μην εγκαταλειφθεί από την Ευρώπη εν μέσω της προσφυγικής κρίσης υπογράμμισαν με τις δηλώσεις τους μετά τη Σύνοδο Κορυφής, τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, όσο και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φ. Ολάντ.

Η Α. Μέρκελ τόνισε πως στη Σύνοδο εξετάστηκε το πώς θα βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα και θα γίνει βιώσιμη, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί η χώρα.

Αναφερόμενη στην Τουρκία, τόνισε πως διαπιστώθηκε ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα στην προστασία των συνόρων της, αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των προσφύγων που βρίσκονται εκεί.

Σχετικά με την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η κυρία Μέρκελ σημείωσε πως συμβάλει στην καταπολέμηση των δικτύων διακινητών, ενώ χαρακτήρισε «πρωτοποριακή» την πρόταση της Άγκυρας για επιστροφή στο έδαφός της των προσφύγων που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα και την επανεγκατάσταση ισάριθμων προσφύγων απευθείας από την Τουρκία στα ευρωπαϊκά κράτη.

Τέλος, κατέληξε πως η συμφωνία επανεισδοχής θα εφαρμοστεί μόλις υπάρξει τελική συμφωνία στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Μαρτίου.

Ολάντ: «386 εκατ. ευτώ για την Ελλάδα έως το 2020»

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του Φ. Ολάντ, ο οποίος τόνισε πως δεν μπορεί να στοιβάζονται πρόσφυγες στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί διότι πρέπει να γίνει μετεγκατάσταση προσφύγων. Επίσης η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 368 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020. Η Τουρκία θα λάβει 3 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες», είπε ο κ. Ολάντ και πρόσθεσε:

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στη διακίνηση των προσφύγων και δεν μπορούν να στοιβάζονται στην Ελλάδα. Μια λύση ανθρώπινη και ελεγχόμενη θα είναι όταν θα σταματήσουν να διέρχονται οι πρόσφυγες από το Αιγαίο. Άρα το κλειδί είναι στην Τουρκία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top