Ολάντ: Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί

Τι δήλωσε για το σχέδιο που υποστηρίζει η Γαλλία στη σύνοδο κορυφής

​Ένα σχέδιο που βασίζεται στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, στη συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία και την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, υποστηρίζει η Γαλλία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι θα της παρασχεθεί βοήθεια, επειδή βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και αποτελεί την πρώτη χώρα εισόδου για τους πρόσφυγες.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας παραδέχτηκε ότι σήμερα ο Δρόμος των Δυτικών Βαλκανίων είναι κλειστός και ότι η Ελλάδα θα δεχτεί σημαντικό αριθμό προσφύγων που συνεχίζουν να έρχονται, λόγος για τον οποίο πρέπει να βοηθηθεί.
O Ολάντ ανέφερε για τη συνεργασία της Τουρκίας με την ΕΕ, ότι πρέπει να είναι «ειλικρινής και αποτελεσματική» και πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί η δέσμευσή της να καταπολεμήσει τα κυκλώματα διακινητών, να δεχτεί την επανεισδοχή των οικονομικών μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη από το έδαφός της και ότι εξετάζεται ένα πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία.
Για την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στο Αιγαίο, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε ότι αναμένονται αποτελέσματα από τη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top