Χαρδούβελης: Το Grexit είναι ακόμη εδώ – Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι το καλοκαίρι

Guardian: Το σημερινό Eurogroup θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα προχωρήσει η αξιολόγηση

Χαρδούβελης: Το Grexit είναι ακόμη εδώ – Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι το καλοκαίρι

«Μετά από τρία μνημόνια και την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία, η συζήτηση για το αν η Ελλάδα πρέπει να βγει ή όχι από το κοινό νόμισμα ξανανοίγει» τονίζει ο Guardian σε δημοσίευμα του με τίτλο «Το Grexit και πάλι στο τραπέζι».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, το οποίο -όπως τονίζει- «γίνεται σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή» καθώς η ανεργία στην Ελλάδα μεγαλώνει, πολλές επιχειρήσεις μεταναστεύουν για τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Ρουμανία και την Κύπρο λόγω υπερφορολόγησης και ο τουρισμός δέχεται πλήγμα με την κατάρρευση των κρατήσεων στα νησιά λόγω του προσφυγικού. Συνεχίζοντας, επισημαίνει πως η σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα είναι καθοριστική για το εάν οι πιστωτές είναι διατεθειμένοι να ανάψουν το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

«Όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ωστόσο το ΔΝΤ εξακολουθεί να αξιώνει τη λήψη περαιτέρω μέτρων ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% τα επόμενα χρόνια» τονίζει ο Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα, μάλιστα, φιλοξενεί και δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος προειδοποιεί ότι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα είναι ακόμη εδώ.

«Πιστεύω πως η κατάσταση, αυτήν τη στιγμή, είναι πιο επικίνδυνη από ό,τι ήταν το περασμένο καλοκαίρι. Τότε ήταν ένα ζήτημα της πολιτικής θέλησης κάποιων ανθρώπων. Τώρα τίθεται το θέμα εφαρμογής μεταρρυθμίσεων και σκληρής δουλειάς και εάν η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και τις υλοποιεί με δυσφορία, η πρόοδος καθίσταται πολύ δύσκο��η» τονίζει ο κ. Χαρδούβελης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πιθανότητα Grexit είναι ακόμη εδώ, δεν έχει φύγει». «Απλά κοιτάξτε τις αποδόσεις που καλούνται να αποπληρώσουν οι επενδυτές για τα ελληνικά ομόλογα» προσθέτει ο κ. Χαρδούβελης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top