Τσακαλώτος: Η Ελλάδα είναι… μια αντιλόπη που κινδυνεύει να την πατήσουν!

«Η αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως την 1η Μαΐου»

Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να πετύχει ανάπτυξη άνω του 3% εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως την 1η Μαΐου ώστε να λάβει η Ελλάδα την τρίτη δόση και να γίνει μετά η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους.

«Αυτό που χρειαζόμαστε μέχρι το ορθόδοξο Πάσχα, την 1η Μαΐου είναι η "ετυμηγορία" των διεθνών ΜΜΕ ότι αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι κατέληξαν σε μια συμφωνία, ότι δεν υπήρξε αναβολή και ότι η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Το ζήτημα του χρόνου είναι σημαντικό, αν θέλουμε να φτάσουμε από τον φαύλο στον ενάρετο κύκλο. Διότι δεν μπορεί κανείς να συζητά αιωνίως για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, έτσι ώστε να παραμένει αιώνια ανοικτή μια πληγή» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών πέταξε για ακόμη μία φορά το μπαλάκι στο ΔΝΤ λέγοντας ότι στέκεται εμπόδιο σε μια συμφωνία με τους πιστωτές διότι «ζητά ξανά από τους Ελληνες σημαντικές περικοπές των συντάξεων και των παροχών, ή ως εναλλακτική λύση ένα κούρεμα εκ μέρους των πιστωτών, με το οποίο να μειωθούν οι υποχρεώσεις καταβολών των Ελλήνων στο μέλλον».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε πως απορρίπτει τις επιπλέον περικοπές συντάξεων, οι οποίες –εκτός των άλλων- «αποτελούν μ��ρος του κοινωνικού δικτύου ασφάλειας καθώς παππούδες και γιαγιάδες πρέπει συχνά να υποστηρίξουν οικογένειες με παιδιά».

«Εάν το ΔΝΤ με τους τρεις ευρωπαϊκούς θεσμούς έχει κατά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα κάποιο πρόβλημα, τότε θα πρέπει να το λύσει με τους Ευρωπαίους. Εδώ υπάρχουν δύο ελέφαντες και εμείς είμαστε μεταξύ τους η αντιλόπη η οποία προσπαθεί να μην την πατήσουν» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top