Μητσοτάκης: Όταν γίνω πρωθυπουργός θα καταργήσω τον ειδικό φόρο στο κρασί

«Το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει τους Έλληνες παραγωγούς με μια υπέρμετρη γραφειοκρατία»

​Να καταργήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Ετήσια Έκθεση Κρασιού «Οινόραμα 2016», την οποία επισκέφθηκε.

«Την Ελλάδα της παραγωγής πρέπει να τη στηρίξουμε. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαία για τη Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί ένα πεδίο συγκριτικού πλεονεκτήματος για τη χώρα. Αποτελεί ένα πεδίο δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Και κυρίως αποτελεί – όπως απεδείχθη εδώ, σήμερα, περίτρανα – ένα πεδίο δημιουργικής δράσης πολλών νέων ανθρώπων, που κόντρα στις συνθήκες αγωνίζο��ται να καταστήσουν το ελληνικό κρασί ανταγωνιστικό στις παγκόσμιες αγορές» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το Ζάππειο.

«Εκατοντάδες μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι οινοπαραγωγοί αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα η οποία δεν διστάζει να κοιτάξει στα ίσια τις αγορές του εξωτερικού, μπορεί να διακριθεί. Αυτήν την Ελλάδα οφείλουμε να τη στηρίξουμε.

Αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Ενός φόρου, ο οποίος επιβλήθηκε χωρίς καμία λογική και ο οποίος δεν αποφέρει ουσιαστικά έσοδα στο κράτος. Το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει τους Έλληνες παραγωγούς με μια υπέρμετρη γραφειοκρατία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top