Μητσοτάκης: Όταν γίνω πρωθυπουργός θα καταργήσω τον ειδικό φόρο στο κρασί

«Το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει τους Έλληνες παραγωγούς με μια υπέρμετρη γραφειοκρατία»

​Να καταργήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Ετήσια Έκθεση Κρασιού «Οινόραμα 2016», την οποία επισκέφθηκε.

«Την Ελλάδα της παραγωγής πρέπει να τη στηρίξουμε. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαία για τη Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί ένα πεδίο συγκριτικού πλεονεκτήματος για τη χώρα. Αποτελεί ένα πεδίο δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Και κυρίως αποτελεί – όπως απεδείχθη εδώ, σήμερα, περίτρανα – ένα πεδίο δημιουργικής δράσης πολλών νέων ανθρώπων, που κόντρα στις συνθήκες αγωνίζο��ται να καταστήσουν το ελληνικό κρασί ανταγωνιστικό στις παγκόσμιες αγορές» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το Ζάππειο.

«Εκατοντάδες μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι οινοπαραγωγοί αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα η οποία δεν διστάζει να κοιτάξει στα ίσια τις αγορές του εξωτερικού, μπορεί να διακριθεί. Αυτήν την Ελλάδα οφείλουμε να τη στηρίξουμε.

Αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Ενός φόρου, ο οποίος επιβλήθηκε χωρίς καμία λογική και ο οποίος δεν αποφέρει ουσιαστικά έσοδα στο κράτος. Το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει τους Έλληνες παραγωγούς με μια υπέρμετρη γραφειοκρατία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top