Νέες διευκρινίσεις Κουρουμπλή για τους επιστήμονες και τα κιλά που πρέπει να χάσουν

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί ο υπουργός Εσωτερικών

​Δεν ξέρει πώς να μαζέψει όσα είπε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung για τους επιστήμονες που κάνουν καλά και διαδηλώνουν για να χάσουν κανένα κιλό και δίνει τις διευκρινίσεις τη μία μετά την άλλη.

Έτσι, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, από την προκλητική του αυτή δήλωση, ο κ. Κουρουμπλής με δήλωσή του της αποδίδει στο… χιούμορ.

«Είναι προφανές και αυτονόητο ότι δε θα μπορούσα ποτέ να αποδοκιμάσω κοινωνικούς αγώνες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών και εξηγεί:

«Ο Γερμανός δημοσιογράφος κατόπιν συμφωνίας μας θα κατέγραφε το 24ωρό μου. Μέσα σε αυτόν τον χρονικό κύκλο, κάποια στιγμή φυσιολογικής χαλάρωσης, μεταξύ τυρού και αχλαδιού ειπώθηκε η επίμαχη φράση από πλευράς μου».

Καλεί μάλιστα τους… «εύθικτους συνδικαλιστές δικηγόρους και φίλους του», όπως τους αποκαλεί, «να ανακαλέσουν στη μνήμη τους σε ποιον προσέτρεχαν όταν ήθελαν να αναδειχθούν τα δίκαια αιτήματά τους στη Βουλή, και ποιος, πάντα, έτεινε ευήκοον ους σε αυτούς».

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Κουρουμπλή:

«Ύστερα από το σημερινό (σσ. χθεσινό) φεστιβάλ επικοινωνίας που στήθηκε από μερίδα των ΜΜΕ με την επικουρία κάποιων φορέων που εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις, είμαι υποχρεωμένος να καταστήσω ορατό το προφανές και κατανοητό το αυτονόητο.

Το προφανές και αυτονόητο είναι ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδοκιμάσω κοινωνικούς αγώνες. Οι κοινωνικοί αγώνες είναι η αφετηρία της ζωής μου και της πολιτικής μου δράσης. Πολλώ δε μάλλον, δεν θα μπορούσα να απαξιώσω συναδέλφους μου δικηγόρους και αυτό το ξέρουν καλά όσοι έσπευσαν να λαϊκίσουν για άλλη μια φορά, κάνοντας δήθεν ότι δεν κατάλαβαν.

Έχω την βεβαιότητα ότι ενοχλήθηκαν αυτοί ακριβώς στους οποίους αναφέρθηκα και δικαίως μυγιάστηκαν αφού έχουν τη μύγα. Οι βαρόνοι του επαγγέλματος και όχι οι μαχόμενοι δικηγόροι. Αυτό, όμως, αποτελεί ξεχωριστή μου αναφορά από την επίμαχη φράση η οποία και γύρισε τις στρόφιγγες της "ιερής’’ αγανάκτησης όσων τόσο έντονα παραπονέθηκαν

Ο Γερμανός δημοσιογράφος κατόπιν συμφωνίας μας θα κατέγραφε το 24ωρό μου.

Μέσα σε αυτόν τον χρονικό κύκλο, κάποια στιγμή φυσιολογικής χαλάρωσης, μεταξύ τυρού και αχλαδιού ειπώθηκε η επίμαχη φράση από πλευράς μου.

Αν αυτό αντικατοπτρίζει την στάση και την άποψή μου για τον συγκεκριμένο χώρο από τη μια, ή είναι ικανό να γίνει επαρκές αντισταθμιστικό βάρος απέναντι σε μια ζωή κοινωνικών αγώνων από την άλλη, ας το απαντήσουν με το χέρι στην καρδιά, όσοι με περισσή ευκολία έσπευσαν να εκδώσουν ετυμηγορία

Καλώ τους εύθικτους συνδικαλιστές δικηγόρους και φίλους μου, να ανακαλέσουν στη μνήμη τους σε ποιον προσέτρεχαν όταν ήθελαν να αναδειχθούν τα δίκαια αιτήματά τους στη Βουλή, και ποιος, πάντα, έτεινε ευήκοον ους σε αυτούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top