Κατρούγκαλος: Τα εφάπαξ θα δοθούν μόνο αν ψηφιστεί το ασφαλιστικό!

Επέρριψε ευθύνες στο ΔΝΤ για τις καθυστερήσεις

Την επανεκκίνηση των καταβολών των εφάπαξ προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος αλλά… μόνο αν ψηφιστεί το ασφαλιστικό.

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, ο υπουργός Εργασίας απέδωσε την καθυστέρηση της καταβολής του εφάπαξ στον μαθηματικό τύπ�� των προηγούμενων κυβερνήσεων, το οποίο χαρακτήρισε «λανθασμένο» και «πρακτικά ανεφάρμοστο».

«Για να αλλάξει ο μαθηματικός τύπος πρέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όσο δεν ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχουμε καθυστέρηση» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος είπε πως σε κάθε περίπτωση «ο Μάρτιος δεν μπορεί να φύγει χωρίς να έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο».

Αναφορικά με τις συντάξεις, ο κ. Κατρούγ��αλος επεσήμανε πως η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει από τις κόκκινες γραμμές της: «Εμείς θα μείνουμε σταθεροί σ' αυτό το θέμα. Η νέα μείωση των συντάξεων δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, θα έχει ένα σημαντικό υφεσιακό αποτέλεσμα στο σύνολο της οικονομικής ζωής».

Ο ίδιος, επέρριψε ευθύνες στο ΔΝΤ για την καθυστέρηση της αξιολόγησης, τονίζοντας πως αν δεν είχε τόσο σκληρή στάση η διαπραγμάτευση θα μπορούσε να είχε καταλήξει εδώ και καιρό, ενώ τέλος σημείωσε ότι η αξιολόγηση και το προσφυγικό είναι μεν δύο διακριτά ζητήματα αλλά, από την άλλη, δεν μπορεί να μη λάβει κανείς υπόψη πόσο μεγάλη δυσκολία έχει η χώρα στο να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top