Εν μέσω ασφυξίας το ραντεβού Τσίπρα – Τουσκ για το προσφυγικό

Μπαράζ επαφών ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Εν μέσω ασφυξίας το ραντεβού Τσίπρα – Τουσκ για το προσφυγικό

​Η Αθήνα είναι ο σημερινός σταθμός στην περιοδεία που κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό. Λίγο πριν τη συνάντηση και ενώ η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική, με τους εγκλωβισμένους να υπολογίζονται σε περίπου 23.000, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως «η λύση του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή».

Ερχόμενος από την ΠΓΔΜ όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, ο κ. Τουσκ θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 10:00, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα αναχωρήσει για την Τουρκία, καθώς θα δει τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ την Παρασκευή θα έχει συνάντηση και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λίγο πριν τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας, που στις 13:00 έχει συγκαλέσει έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο, περιέγραψε, με πέντε μηνύματα στο Twitter, το διαπραγματευτικό πλαίσιο και τους ελληνικούς στόχους σε σχέση με τo προσφυγικό.

«H απόφαση της Επιτροπής να ενισχύσει με 700 εκ. ευρώ επιπλέον τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης θα ενισχύσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης μας σημαντικά. Η λύση όμως του προβλήματος δεν μπορεί παρά να είναι ευρωπαϊκή», ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «όπως εξήγησα στο Γερμανικό κανάλι ZDF, χρειαζόμαστε μια συνολική λύση. Και την συνεργασία της Τουρκίας. Αυτά θα διεκδικήσουμε στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπως θα εξηγήσω και στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τούσκ. Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε όλοι στην Ε.Ε., ώστε να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στην προσφυγική κρίση».

tsipras_tweet.2.3.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Ειδο-μένει: Πάνω από 23.000 εγκλωβισμένοι - Πιάνονται στα χέρια για ένα σάντουιτς!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top