ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:Αθήνα και Βρυξέλλες δεν βλέπουν λύση-ΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ-Τι αποκάλυψε η Μακρή στο STAR

Πλούσιο παρασκήνιο πίσω από τις προκλητικές δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ:Αθήνα και Βρυξέλλες δεν βλέπουν λύση-ΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ-Τι αποκάλυψε η Μακρή στο STAR

​Το προσφυγικό και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στην χώρα μας ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα, η οποία χαρακτήρισε «εμετική» την δήλωση του τελευταίου πως «θα υπάρχει μόνο ένα hotspot και αυτό θα λέγεται Ελλάδα». Όπως είπε η κα Ζαχαρέα «ο Σλοβάκος πρωθυπουργός έχει εκλογές γι αυτό τα λέει αυτά…. Τέτοιες δηλώσεις δεν εκπροσωπούν την Ευρώπη που όλοι ονειρευόμαστε».

Ωστόσο, όπως σχολίασε η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, «δυστυχώς υπάρχουν πολλές χώρες στην Ευρώπη, που εξακολουθούν να λένε τα ίδια περίπου με τον Σλοβάκο, έστω και λίγο πιο κομψά».

Διπλωματικές πηγές της Αθηνάς και των Βρυξελλών λένε ότι τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε μια χαραμάδα ελπίδας για να βρεθεί μια λύση, σύμφωνα με την κα Μακρή. Οι ίδιες πηγές διαμηνύουν ότι προσπαθούν να αποτρέψουν το ναυάγιο, αλλά Έλληνες και ξένοι το θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο, διότι «η Αυστρία και οι χώρες του Βίζεγκραντ εξακολουθούν να επιμένουν στην άποψη τους,ότι τα σύνορα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, όπως είναι τώρα».

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, «η Αυστρία και οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκουν και άλλους συμμάχους με αμφίσημες δηλώσεις, όπως αυτή από εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος είπε πως η κάθε χώρα έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορα της, επικροτώντας έτσι την στάση των Σκοπίων».

Επίσης, σύμφωνα με την κα Μακρή, «η Τουρκία που κρατά το "κλειδί" των εξελίξεων δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένη να συνεργαστεί, το βλέπουμε και από το κύμα προσφύγων που έχει αυξηθεί,αλλά και από την στάση της στο ΝΑΤΟ».

Την ίδια ώρα, όπως είπε η γνωστή δημοσιογράφος «έχουμε και την ελληνική παραδοχή δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά πως η χώρα μας αντέχει έως 150.000 πρόσφυγες». Ωστόσο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε πως η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε 50.000 πρόσφυγες, ξεκαθαρίζοντας «πως δεν θα γίνουμε αποθήκη ψυχών».

Η κα Μακρή, αφού υπενθύμισε ότι επιθυμία των προσφύγων είναι η φυγή τους προς χώρες της βόρειας Ευρώπης και κυρίως προς την Γερμανία, εξέφρασε την απορία και την ανησυχία της για το πώς οι χιλιάδες ψυχές που τελικά θα εγκλωβιστούν στην χώρα μας θα επιβιώσουν, αφού όπως είπε «κράτος δεν υπάρχει».

«Που θα δουλέψουν; πως θα τρώνε; πως λειτουργήσει όλο αυτό; τι κοινωνικές εντάσεις μπορεί να φέρει όλο αυτό;» διερωτήθηκε η γνωστή δημοσιογράφος, με την κα Ζαχαρέα από την πλευρά της να εκφράζει φόβους ότι μπορεί ο αριθμός αυτός (των 150.000 προσφύγων) να αυξηθεί.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top