Στηρίζουν τα Σκόπια οι ΗΠΑ: «Απαράδεκτη η χρήση βίας από διαδηλωτές»

Τι μήνυμα στέλνουν στην Τουρκία για τις νατοϊκές περιπολίες

Στηρίζουν τα Σκόπια οι ΗΠΑ: «Απαράδεκτη η χρήση βίας από διαδηλωτές»

​Ξεκάθαρο μήνυμα ότι ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις Νατοϊκές περιπολίες στην Ευρώπη, στέλνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή τις διαρροές ευρωπαϊκών διπλωματικών πηγών πως η Τουρκία καθυστερεί την έναρξη της αποστολής των πολεμικών σκαφών του ΝΑΤΟ για τον περιορισμό της ροής των μεταναστών ανάμεσα στις ακτές της και την Ελλάδα.

Σχολιάζοντας επεισόδια που διαδραματίζονται στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την χρήση βίας από τους... διαδηλωτές, καθώς όπως είπε, η κάθε χώρα έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορα της, συμπεριλαμβανομένης και της εισόδου των ατόμων στο έδαφος της. Με την στάση αυτή, ουσιαστικά οι ΗΠΑ στηρίζουν τα Σκόπια, αφού δεν αναφέρονται καθόλου στην βία των αστυνομικών της ΠΓΔΜ.

«Είναι απαραίτητη μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη απάντηση στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star, στη Νέα Υόρκη Δ.Σουλτογιάννης.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες έχουν ξεφύγει από πολύ άσχημες καταστάσεις και ζητούν προστασία, γι' αυτό, όπως τόνισε «είναι σημαντικό να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια, ειδικά σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται από τις χώρες να ελέγξουν τα σύνορα τους».

Δείτε επίσης:

Το STAR στην Ειδομένη:Πάνω από 10.000 πρόσφυγες περιμένουν για να φύγουν-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μουζάλας: Χώρα εγκατάστασης προσφύγων από χώρα «τράνζιτ» θα γίνει η Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top