Χωρίς ΤΕΛΟΣ ο πόλεμος Μαξίμου – ΔΟΛ! «Για γέλια όσα είπε ο Τσίπρας», λένε τα Νέα

Αφήνουν αιχμές για έλεγχο της Δικαιοσύνης

Χωρίς ΤΕΛΟΣ ο πόλεμος Μαξίμου – ΔΟΛ! «Για γέλια όσα είπε ο Τσίπρας», λένε τα Νέα

​Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΔΟΛ, ο οποίος εκτυλίσσεται πλέον παρουσία όχι μόνο μιας ήρεμης και μειλίχιας… γάτας Ιμαλαΐων, αλλά όλων μας.

Τα Νέα σήμερα, με άρθρο που υπογράφει ο Γ. Πρετεντέρης, χαρακτηρίζουν για γέλια όσα ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του ο Α. Τσίπρας «Στον Ενικό», στον Ν. Χατζηνικολάου και στο Star.

«Υπάρχουν ακόμα κορόιδα και επιτήδειοι. Διότι μόνο τέτοιοι μπορούν να χάψουν το παραμύθι ότι πριν γίνει πρωθυπουργός έψηνε καφέδες σε μυστικές συναντήσεις με εκδότες που ζητούσαν να τους χαρίσει τα χρέη σε ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες τελούν υπό τη στενή εποπτεία των δανειστών», γράφει ο Γ. Πρετεντέρης και συνεχίζει:

«Που ζητούσαν δηλαδή, όχι από τον πρωθυπουργό, αλλά από κάποιον που θα γινόταν ίσως κάποτε πρωθυπουργός να κάνει κάτι που δεν γίνεται από εκείνον που δεν μπορούσε να το κάνει. Και ότι αυτός ασφαλώς αρνήθηκε να κάνει εκείνο που δεν μπορούσε, αλλά του πήρε τέσσερις συναντήσεις (και πολλούς καφέδες) για να το καταστήσει σαφές σε εκείνους που νόμιζαν οι άσχετοι ότι κάπως έτσι γίνονται οι δουλειές».

Καταλήγει μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος γράφοντας:

«Ηθικό δίδαγμα; Στην κοινωνία κυκλοφορούν πολλές γάτες. Αλλά και κάτι γατάκια να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια».

Η επίθεση όμως συνεχίζεται και με άρθρο του Γ. Παπαχρήστου, ο οποίος στη στήλη του αφήνει αιχμές για παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

«Παρακολουθώντας τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στον Χατζηνικολάου, διαπίστωσα ότι το αριστερό μου αγόρι είναι εξαιρετικά αγχωμένο, έως και τρομαγμένο από την αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης. Ως εκ τούτου κατά την προσφιλή του τακτική μπέρδεψε και πάλι ποιος είναι, τι εκπροσωπεί και ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα οι εξουσίες είναι διακριτές, η δε Δικαιοσύνη – στις δημοκρατίες – είναι α-νε-ξάρ-τη-τη!», γράφει και καταλήγοντας συμβουλεύει τον Α. Τσίπρα:

«Για τη δική του προστασία και για να μην εκτίθεται θα μου επιτρέψει να του πω ότι όταν λες πως κάποιος θα “επισκέπτεται” συχνά από εδώ και πέρα τον εισαγγελέα, αυτό κάνει τη διάκριση των εξουσιών μια ωραία… ρώσικη σαλάτα και προκαλεί διάφορα ερωτήματα: πρώτον για το πώς γνωρίζεις εσύ τι θα κάνει ο εισαγγελέας με έναν πολίτη και ομιλείς με τόση βεβαιότητα και δεύτερον πόσο ανεξάρτητη είναι πλέον επί των ημερών της διακυβέρνησής σου η… ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

Φαίνεται πως τα… τύμπανα αυτού του πολέμου θα αργήσουν να σιγήσουν… Εν αναμονή λοιπόν της απάντησης από το Μαξίμου.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top